Predstavujeme vám krupicový dezert s mliekom a broskyňami, ktorý sa pripravuje bez pečenia.
Samotná príprava je veľmi jednoduchá a určite touto tortou zaujmete každého.
Fantasticky jednoduchý recept na lahodnú broskyňovú tortu z portálu gatitul.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krupica má v nepečených dezertoch viacero benefitov
Štruktúra: Krupica dodáva dezertm príjemnú štruktúru a hustotu. Vďaka nej nie sú dezerty príliš tekuté a rozpadavé, ale skôr krémové a pevné. Je to skvelá alternatíva k múke, ktorá môže dezerty zaťažovať.
Chuť: Krupica má jemnú, neutrálnu chuť, ktorá nenarušuje chuť ostatných ingrediencií v dezerte. Dokáže vstrebať aj arómy z ovocia, čokolády a iných príchutí, čím dezert obohatí.
Zdravé vlastnosti: Krupička je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje trávenie a dodáva pocit sýtosti. Je tiež zdrojom železa a vitamínov skupiny B.
Potrebujeme:
150 g okrúhlych sušienok
1 l mlieka
10 PL detskej krupice
200 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkovej esencie
200 g masla
1 PL kakaa
900 g broskyňového kompótu
20 g želatíny
broskyne (alebo iné ovocie)
Postup:
Mlieko nalejeme do hrnca. Na sporáku zohrejeme.
Keď je teplé, pridáme krupicu a cukor.
Zmes varíme za stáleho miešania, kým nezhustne.
Keď je zmes uvarená, ochutíme ju vanilkovou esenciou.
Necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme mixérom.
Pomocou mixéra zmiešame so studenou krupicovou zmesou.
Polovicu zmesi preložíme do misky a mixérom zmiešame s kakaom.
Sušienky poukladáme tesne vedľa seba do tortovej formy s priemerom 23 cm s odnímateľnými stenami.
Na sušienky najprv nanesieme kakaový krém.
Potom rozotrieme biely krém.
Z broskyňového kompótu odoberieme pár lyžíc sirupu.
Trochu ho zahrejeme a rozpustíme v ňom želatínu.
Broskyne z kompótu rozdrvíme v mixéri.
Potom pridáme želatínu a zamiešame.
Túto zmes nalejeme na vrch torty a naukladáme ovocie.
Dezert vložíme minimálne na tri hodiny do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť!