Prírodné bravčové rezne so slaninou: Odskúšaný recept!

[mashshare]

Vychutnajte si bravčové plátky tak jemné, že sa vám budú doslova rozplývať na jazyku.

 

 

Príprava tohto neskutočne chutného pokrmu je jednoduchá a zvládne ju prakticky každý.

Nenáročný recept na bravčové karé na horčici z youtube kanála Tradičné recepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového karé

1 cibuľu

2 plátky slaniny

4 ČL horčice

3 PL rastlinného oleja

soľ

mleté čierne korenie

1/2 ČL mletú sladkú papriku

Príloha:

Ryža

Postup:

Na začiatku mäso dobre umyjeme. Vysušíme pomocou papierových utierok.

Preložíme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme.

 

 

Potom plátky z oboch strán osolíme a posypeme čiernym korením.

Jednu stranu potrieme lyžičkou horčice.

Ošúpanú cibuľu na drobno nakrájame.

Slaninu nakrájame na tenké plátky.

Mäso prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.

Opečené mäso vyberieme.

 

 

Vo výpeku z mäsa osmažíme cibuľu a slaninu.

Pridáme mletú papriku a premiešame.

Mäso vložíme späť a podlejeme vodou.

Hrniec prikryjeme pokrievkou.

Dusíme na miernom ohni približne 40 minút.

Pravidelne kontrolujeme a podľa potreby dolievame vodu.

Servírujeme s ryžou alebo cestovinami.

Na rýchlu a jednoduchú ryžu

 

 

Ingrediencie:

1 šálka ryže

1,5 šálky vody (pre dlhozrnnú ryžu) alebo 2 šálky vody (pre guľatozrnnú ryžu)

1 ČL soli (voliteľné)

1 ČL masla (voliteľné)

Postup:

Ryžu prepláchnite v sitku pod tečúcou vodou, kým voda nebude číra.

V hrnci s hrubým dnom priведите vodu so soľou (ak ju používate) do varu.

Vmiešajte ryžu a maslo (ak ho používate).

Znížte teplotu na minimum, prikryte hrniec pokrievkou a varte 15-20 minút (pre dlhozrnnú ryžu) alebo 20-25 minút (pre guľatozrnnú ryžu), kým sa voda nevstrebe.

Odstavte hrniec z ohňa a nechajte ryžu 5-10 minút odpočívať pod pokrievkou, aby sa dotiahla. Pred podávaním ryžu vidličkou prekyprite.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes