Vychutnajte si bravčové plátky tak jemné, že sa vám budú doslova rozplývať na jazyku.
Príprava tohto neskutočne chutného pokrmu je jednoduchá a zvládne ju prakticky každý.
Nenáročný recept na bravčové karé na horčici z youtube kanála Tradičné recepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového karé
1 cibuľu
2 plátky slaniny
4 ČL horčice
3 PL rastlinného oleja
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČL mletú sladkú papriku
Príloha:
Ryža
Postup:
Na začiatku mäso dobre umyjeme. Vysušíme pomocou papierových utierok.
Preložíme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme.
Potom plátky z oboch strán osolíme a posypeme čiernym korením.
Jednu stranu potrieme lyžičkou horčice.
Ošúpanú cibuľu na drobno nakrájame.
Slaninu nakrájame na tenké plátky.
Mäso prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
Opečené mäso vyberieme.
Vo výpeku z mäsa osmažíme cibuľu a slaninu.
Pridáme mletú papriku a premiešame.
Mäso vložíme späť a podlejeme vodou.
Hrniec prikryjeme pokrievkou.
Dusíme na miernom ohni približne 40 minút.
Pravidelne kontrolujeme a podľa potreby dolievame vodu.
Servírujeme s ryžou alebo cestovinami.
Na rýchlu a jednoduchú ryžu
Ingrediencie:
1 šálka ryže
1,5 šálky vody (pre dlhozrnnú ryžu) alebo 2 šálky vody (pre guľatozrnnú ryžu)
1 ČL soli (voliteľné)
1 ČL masla (voliteľné)
Postup:
Ryžu prepláchnite v sitku pod tečúcou vodou, kým voda nebude číra.
V hrnci s hrubým dnom priведите vodu so soľou (ak ju používate) do varu.
Vmiešajte ryžu a maslo (ak ho používate).
Znížte teplotu na minimum, prikryte hrniec pokrievkou a varte 15-20 minút (pre dlhozrnnú ryžu) alebo 20-25 minút (pre guľatozrnnú ryžu), kým sa voda nevstrebe.
Odstavte hrniec z ohňa a nechajte ryžu 5-10 minút odpočívať pod pokrievkou, aby sa dotiahla. Pred podávaním ryžu vidličkou prekyprite.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: