Rýchly a jednoduchý recept na zapečený karfiol s hubovou omáčkou, ktorý sa výborne hodí ako ľahký obed alebo večera.
Uisťujeme vás, že nič chutnejšie ste ešte neochutnali.
Jednoduchý recept na lahodný zapečený karfiol s hubami z youtube kanála Frische Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pečenie dodáva karfiolu úžasnú chuť a textúru. Oproti vareniu v hrnci karfiol pečený v rúre karamelizuje a získava orechovú príchuť, zatiaľ čo vnútri zostáva jemný a šťavnatý.
Navyše, ide o zdravý spôsob prípravy tejto zeleniny. Takto pripravený karfiol si zachováva si tak väčšinu vitamínov a minerálov, ako je vitamín C, draslík a vláknina.
Potrebujeme:
1 karfiol
olivový olej
15 g masla
soľ
mleté čierne korenie
500 g šampiňónov
15 g masla
1 cibuľu
200 g mozzarelly
100 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
Postup:
Na začiatku nakrájame karfiol na hrubé plátky. Na panvici rozotrieme olivový olej.
Pridáme maslo a roztopíme.
Do panvice vložíme karfiolové plátky.
Z oboch strán osolíme a dochutíme čiernym korením.
Karfiol z oboch strán orestujeme do zlatista.
Šampiňóny nakrájame na plátky. Na samostatnej panvici roztopíme maslo a vložíme huby.
Osmažíme ich na strednom ohni.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Pridáme do panvice.
Dochutíme soľou, čiernym korením a so šampiňónmi smažíme do hneda.
Mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Do panvice pridáme jogurt, premiešame a varíme ešte pár minút.
Takto upravený karfiol poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na karfiol nanesieme hubovú zmes.
Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Upečený karfiol posypeme nasekaným kôprom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: