Môj svokor má RECEPT na najlepší BRAVČOVÝ bôčik, ktorý sa varí LEN 20 MINÚT: O tejto pochúťke sa vám bude aj snívať!

Recept na bravčový bôčik za 20 minút: Takúto chutnú večeru som ešte nejedol!
[mashshare]

Tento recept na varený bravčový bôčik by ste mali rozhodne vyskúšať.

 

 

Doma ho pripravujem pomerne často, keďže sme si všetci obľúbili bohatú chuť bravčového bôčika .

Nenáročný recept na lahodný bravčový bôčik z youtube kanála Olgas Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového bôčika

1 l vody

80 g soli

3 zrnká nového korenia

zrnká čierneho korenia

 

 

2-3 bobkové listy

Na marinádu:

1/2 ČL soli

1 ČL cesnakového prášku

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL mletej papriky

1/2 ČL mletého čili korenia

2 PL rastlinného oleja

Na zemiaky:

3 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

rozmarín

mletú papriku

2 strúčiky cesnaku

3 PL olivového oleja

petržlenovú vňať

kôpor

Postup:

Bravčový bôčik rozdelíme na tri časti. Do hrnca nalejeme liter vody.

Hrniec preložíme na sporák a pridáme soľ.

 

 

Potom pridáme nové a čierne korenie a bobkový list.

Hrniec prekryjeme a necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme mäso.

Prekryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.

Po uvarení necháme mäso vychladnúť a vložíme na 24 hodín do chladničky.

Na druhý deň bôčik vyložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Mäso dôkladne vysušíme pomocou papierových utierok.

Do menšej misky pridáme soľ, cesnak, čierne korenie, papriku a čili.

Všetko spolu zmiešame.

Nakoniec pridáme olej a dobre premiešame.

Marinádu dôkladne natrieme na bravčový bôčik.

Mäso vložíme do nádoby, zakryjeme fóliou a uskladníme v chladničke na 24 hodín.

 

 

Zvyšnú časť bôčika zabalíme do papiera a vložíme do mrazničky.

Neošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.

Vložíme do rajnice a zalejeme vodou. Preložíme na sporák a necháme variť.

Po odstránení peny varíme 10 minút.

Uvarené zemiaky preložíme do misky a posolíme.

 

 

Pridáme čierne korenie, rozmarín a papriku. Nastrúhame cesnak.

Polejeme olivovým olejom a premiešame.

Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na tvrdej podložke nakrájame kôpor a petržlenovú vňať.

Upečené zemiaky posypeme kôprom a vňaťou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes