Ak si myslíte, že zemiakové placky sú najlepšie vegetáriánske jedlo našich babičiek, mali by ste skúsiť tento recept.
Placky z hlávkovej kapusty, cibule a 2 vajec u nás víťazia na celej čiare.
Recept mám už dlho a robím ich pravideľne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Moje deti by tieto jemné placky pokojne vymenili aj za nedeľný rezeň :-).
Skúste a napíšte, ako vám chutili.
Placky sú výborné aj samé o sebe, alebo s obľúbeným dressingom.
Potrebujeme:
700 g kapusta hlávková
2 ks vajce
5 PL múka hladká
1/4 ČL sóda bikarbóna
1 strúčik cesnaku
1/2 cibule
korenie čierne mleté
soľ
petržlenová vňať
olej
Postup:
Kapustu najemno nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezance.
Rovnako nakrájame aj cibuľu.
Osolíme a dobré potlačíme rukami zo všetkých strán, aby zmäkla.
Pridáme vajcia.
Pridáme aj vňať, čierne korenie a pretlačený cesnak.
Podľa chuti ešte môžete pridať domácu dobre prerastenú slaninku alebo šunku.
Všetko spolu premiešame.
Do zmesi pridáme 5 kopcovitých PL múky a sódu bikarbónu.
Dobre premiešame.
Zmes naberáme lyžicou a duvkujeme na panvicu.
Opekáme na oleji na strednom ohni z každej strany.
Hotové vykladáme na tanier, prikryjeme na chvíľu pokrievkou a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)