Veľká noc je predo dvermi a naše stoly sa budú prehýbať pod rôznymi druhmi mäsa, klobás, šuniek a vajec.
Najčastejšie ako prídavok k týmto pochúťkam volíme chren, cviklu alebo horčicu.
Dnes vám však prezradíme, ako pripraviť nevšednú lahodnú omáčku, ktorá dokonale zvýrazní chuť a mäsa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasný recept na lahodnú veľkonočnú omáčku z portálu haps.
Potrebujeme:
cca 100 g marinovaných húb (môžeme použiť viacero druhov, napr. maslové, šampiňóny…)
80 g nakladaných uhoriek
1 pohár cibule v náleve
40 g kapár v slanom náleve
2 PL nasekaného kôpru
1 plnú PL francúzskej horčice
cca 200 g majonézy (najlepšie zvoliť takú s nízkym obsahom octu)
100 g prírodného alebo gréckeho jogurtu
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Najskôr pri pripravíme všetky suroviny.
Nakladané huby, kapary a cibuľu scedíme z nálevu.
Nakrájame na malé kocky a vložíme do misky.
Nakladané uhorky nakrájame na jemno na kocky.
Pridáme ich do misky.
Na ingrediencie položíme papierovú utierku.
Zatlačíme, aby absorbovala prebytočnú šťavu.
Pridáme majonézu a jogurt.
Ďalej pridáme horčicu a kôpor.
Nakoniec pridáme korenie a dôkladne premiešame.
Omáčku vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
Ide o to, aby sa suroviny čo najlepšie spojili.
Tip redakcie:
Aby bola omáčka ešte výraznejšia, môžete pridať trochu citrónovej šťavy.
Prajeme vám dobrú chuť!