Tieto cesnakovo-tvarohové slimáky si určite zamilujete.
Ide o jednoduché a veľmi veľmi chutné pečivo na každú príležitosť.
Vynikajúci recept sme našli na stránke Appetizing.tv-Baking Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
múka hladká – 500 g
mlieko – 250 ml
droždie – 10 g
cukor – 10 g
vajcia – 1 kus
zelená cibuľa – 10 g
soľ – 10 g
granulovaný cesnak – 5 g
mäkké maslo – 20 g
Náplň:
tvaroh alebo iný mäkký syr – 500 g
soľ – 10 g
kôpor – 10 g
Na potretie:
Vajce
Na posypanie:
Sezam
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto:
V mlieku rozmiešame cukor a droždie.
Pridáme cesnak, vajce a premiešame.
Teraz pridáme múku a dobre premiešame, vmiešame aj rozpustené maslo.
Pridáme nadrobno nasekanú zelenú cibuľku.
Vymiesime jednotné cesto a necháme ho prikryté odpočívať 30 minút.
Cesto vyformujeme do tvaru valca a rozdelíme ho na 6 častí.
Každú vyformujeme do tvaru guličky.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme každú guľku na tenkú placku.
Pripravíme si náplň:
Tvaroh zmiešame s vajíčkom, ochutíme soľou a pridáme nasekaný kôpor.
Dobre premiešame.
Náplň nanesieme na placku a zrolujeme.
Potom stočíme do tvaru slimáka.
Všetkých slimákov uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút odpočinúť pod utierkou.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: