Vynikajúci recept plnené lístkové cesto, ktoré je ideálne na večeru alebo na raňajky.
Za mňa najlepší tip, ako využiť lístkové cesto.
Stačí len naplniť smotanovou zmesou a dať piecť.
Recept sme našli na kanáli Cookrate – Polska.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
lístkové cesto – 500 g
Náplň:
klobásy kabanos – 200 g
sladká paprika, zelená – 1 kus
sladká paprika, červená – ½ kusov
tvrdý syr – 250 g
kyslá smotana – 150 g
vajce – 1 kus
vajce na potretie – 1 kus
Obdĺžnikový plát cesta s rozmermi 25 cm x 15 cm
Plech na pečenie (rozmery): 22 cm x 28 cm
Postup:
Najskôr si pripravíme lístkové cesto.
Môžete použiť už rozvaľkaný plát, alebo si rozvaľkať cesto vcelku na požadovanú veľkosť 25×15 cm.
Z tohoto množstva vám vyjde 5 kusov.
Syr si nastrúhame najemno.
K syru pridáme vajce a premiešame.
Pridáme aj kyslú smotanu a vymiešame jednotnú zmes.
Časť zmesi nanesieme na jednu lístkové cesto.
Klobásu nakrájame na kocky – ak nemáte klobásu použite šunku, alebo iný druh mäsa.
Časť klobásy nasypeme na syrovú hmotu na ceste.
Papriku nakrájame nadrobno a tiež časť nasypeme na cesto.
Zavinieme podľa postupu na videu a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Takto postupujeme s každým kúskom cesta.
Ke’d sú všetky rolky naukladané vedľa seba, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C / 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: