Už nikdy nebudete váhať, čo k obedu: 21 receptov na komplet jedlo z 1 misy, ktoré pripravíte aj so zatvorenými očami!

vynikajúce recepty z 1 misy, ktoré viete rýchlo pripraviť kedykoľvek potrebujete. Každý jeden sa oplatí vyskúšať!
[mashshare]

vynikajúce recepty z 1 misy, ktoré viete rýchlo pripraviť kedykoľvek potrebujete. Každý jeden sa oplatí vyskúšať!

Fit kuracie rezne so zemiakmi a cibuľou

Potrebujeme:

600 g kuracie rezne (nakrájané na tenké plátky)

700 g zemiaky (stredná veľkosť)

2 cibule

Hladká múka

Strúhanka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Olivový olej

Rozmarín a soľ

Postup:

Zemiaky dáme variť na 15 minút do posolenej vody. Plátky kuracieho mäsa osolíme, najskôr obalíme v múke a potom v strúhanke.

Predvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame, dáme ich do misy a pridáme nakrájanú cibuľu. Do misky pridáme aj soľ, olej, strúhanku, rozmarín a dobre premiešame.

Kuracie prsia uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme zemiaky a cibuľu, môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri trepote 180 ° asi 25/30 minút. Mäso môžete počas pečenia otočiť, ale nie je to nutné.

Zepekané šunkové rolky

Potrebujeme:

500 g mletého mäska (môžete si namlieť doma a ochutiť soľou a korením, alebo kúpiť už ochutené mäsko)

7-10 plátkov šunky

150 g syra (nastrúhaného, prípadne môžete použiť aj viac syra)

250 ml smotany na šľahanie 31%

3-4 lyžice kečupu (môžete použiť sladký aj jemne pikantný)

Bazalka, oregano alebo iné korenie podľa chuti

Postup:

V pôvodnom recepte je napísané kupované ochutené mleté mäsko – ja si meliem doma z bravčového pliecka a ochucujem len soľou a korením.

Rolky a guličky vyložíme do zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom a zalejeme šľahačkou zmiešanou s kečupom a korením (môžeme trošku aj osoliť).

Misu dáme do rúry na asi 200 ° C a pečieme 30-40 min.

Prekladaná fašírková misa

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

3 väčšie zemiaky, 1 väčšiu paradajku, 1 červené cibuľu

Soľ, čierne korenie majoránku, sušenú petržlenovú vňať

2 lyžice strúhanky

100 ml oleja

50 ml vody

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a pridáme k mäsu. Primiešame aj strúhanku, soľ a koreniny. Odložíme bokom, kým nepripravíme ostatné prísady.

Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Rovnako nakrájame aj paradajku.

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Vodu zmiešame s olejom a túto zmes použijeme na podlievanie (časť nalejeme do misy a zvyšok si necháme na pridávanie neskôr).

Do misy najskôr ukladáme fašírky, ktoré formujeme z mäsovej zmesi mokrými rukami.

Medzi fašírky ukladáme zemiaky, cibuľu a kolieska paradajky. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 30 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 30 minút.

Ak chcete omáčku. Zmiešajte trochu vody so smotanou a strúhaným syrom. Zmes navrstvíte na mäsovú zmes približne 15 minút pred dopečením. Podľa potreby počas pečenia podlievame.

Karfiol zapečený s omáčkou

Potrebujeme:

Karfiol – 1 ks. (stredne veľký)

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 lyžička

Syry – 100 g

Vajcia – 2 ks

Mletý čierny korenie

Soľ

Moja forma je 20×30 cm

Voliteľné (1-2 strúčiky cesnaku)

Postup:

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme predvariť do vody – varíme domäkka, ale nie tak, aby sa karfiol celkom rozvaril.

Medzitým si v miske zmiešame prísady na zálievku. V miske rozmiešame vajcia, pridáme smotanu, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením, rozmiešame. Ak chcete, môžete do zmesi pridať aj pretlačený cesnak.

Karfiol navrstvíme do zapekacej misy a zalejeme zálievkou. Posypeme syrom a pri teplote 180 stupňov dáme zapiecť na 15-20 minút. To je všetko, vynikajúca príloha, alebo chutná večera či obed je na svete.

Karfiol zapečený so šunkou a syrom

Zapečený karfiol so šunkou a syrom

 

Potrebujeme:

1 ks karfiol

1 strúčik cesnak

2 lyžice maslo

2 lyžice nasakaná petržlenová vňať

250 g šunka

3 ks vajcia

100 ml mlieka

100 g tavený syr (Karička, veselá krava, …)

100 g gouda syr

korenie

soľ

muškátový oriešok

Postup:

Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka.

Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov, pripravíme si formu na pečenie, ktorú si vymažeme olejom alebo maslom.

Uvarený karfiol si nakrájame na malé kúsky.

Na masle si osmažíme cesnak, pridáme karfiol, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom.

Takto pripravený karfiol si navrstvíme do zapekacej formy.

Šunku si nakrájame na prúžky, pridáme rozšľahané vajíčka s mliekom a tavený syr – dôkladne spojíme. Pripravenú zmes nalejeme na karfiol, posypeme strúhaným syrom gouda.

Vrstvený bravčový kastról

Potrebujeme:

cca 1,5 kg bravčového mäsa

Na marinádu:

100 ml olivového oleja

50-70 ml svetlého piva

Gyros korenie

Citrónovú šťavu – asi 1-2 lyžice

1 lyžicu medu

Na oblohu:

1,5 -2 kg zemiakov nakrájaných na plátky

Korenie na pečené zemiaky

1 veľkú červenú cibuľu

1 veľkú žltú cibuľu

2 veľké paradajky

100 g slaniny

1 hlávku cesnaku

Na omáčku:

1 téglik kyslej smotany (cca 200 g)

Štvorfarebné korenie

Soľ

Ďalej voliteľné: sladká paprika, chilli, bazalka, akékoľvek iné koreniny, bylinky…

Postup:

Mäso trochu naklepeme pod igelitom. Potom ochutíme soľou a gyros korením. V miske zmiešame olivový olej, pivo, med, citrónovú šťavu a do tejto marinády vložíme mäso. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny – ideálne cez noc.

Pripravíme si hlboký plech. Zemiaky umyjeme, nakrájame na plátky a 1/2 uložíme na spodok plechu. Posypeme korením na pečenie zemiakov, soľou, prípadne obľúbenými koreninami. Na zemiaky uložíme plátky žltej a červenej cibule.

 

Teraz uložíme ½ mäsa. Na mäso opäť uložíme vrstvu zemiakov, ochutíme a pridáme kúsky slaninky a očistené cesnakové strúčiky.

 

Pokračujeme zvyškom cibuľky a zvyšnými kúskami mäska.

Teraz plech zakryjeme alobalom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50-60 minút.

V miske zmiešame všetky prísady na omáčku a uplynutí tohto času, uložíme plátky paradajky a nanesieme na povrch omáčku.

Vložíme bez alobalu späť do rúry a necháme zapiecť dozlatista.

Nemusíte už nič pridávať, podávame tak, ako je.

Výborné cestovinky s mäsom a omáčkou

Nebíčko v papuľke za pár drobných: Cestoviny zapečené z mäsom a syrovou omáčkou!

Potrebujeme:

500 g ľubovoľných cestovín

2 ks kuracích pŕs

2 šálky kyslej smotany

200 g strúhaného syra

6 strúčikov cesnaku

Bazalku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na malom množstve oleja. K mäsu pridáme pretlačený cesnak a krátko spolu restujeme.

V miske zmiešame smotanu s bazalkou, ½ strúhaného syru a uvarenými cestovinami. Zmes navrstvíme do zapekacej misy a posypeme posypeme zvyšným syrom. Na vrch rozložíme kúsky orestovaného mäsa s cesnakom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Zemiakový kastról s mäsom a smotanovou omáčkou

Zemiakový kastról s mäsom a smotanovou omáčkou!

Potrebujeme:

400 g uvarených zemiakov

100 g masla

450 ml kyslej smotany

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

230 g strúhaného syra

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

200 g vareného kuracie mäsa (môžeme nahradiť šunkou, alebo iným mäsom)

Postup:

Zemiaky nastrúhame a vložíme do pekáča vymasteného trochou masla. Ochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

V samostatnej mise zmiešame na kúsky nakrájané kurča so smotanou, roztopeným maslom, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľou.

Na strúhané zemiaky navrstvíme smotanovú omáčku, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.

Mäsový ježkovia so zemiakmi a syrom

Skvelá večera z jedného plechu: Mäsový ježkovia so zemiakmi a syrom!

Potrebujeme:

500-600 g mletého mäsa bravčového

200 g uvarenej ryže

1 väčšiu cibuľu

2-3 strúčiky cesnaku

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

1 kg zemiakov

150 g strúhaného syra

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajce, ryžu a všetko dobre premiešame.

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme podľa chuti

Plech na pečenie vymastíme masťou alebo olejom. Z mäsa formujeme guľôčky a ukladáme na plech. Miesta medzi mäsovými guľami vyplníme zemiakmi.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 40 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.

Zemiakový pekáč s hubami a kyslou smotanou

Vrstvený zemiakový pekáč s mäsom a kyslou smotanou: Neskutočne dobré papáničko!

Potrebujeme:

200 g šampiňónov nakrájaných na plátky

700 kg zemiakov

350 g mletého mäsa

2-3 ks cibule

200 g strúhaného syra

2 lyžice kyslej smotany a 2 lyžice majonézy

Soľ, korenie

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov a plech na epčenie s vyššími okrajmi vymastíme olejom.

Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a uložíme na dno plechu. Na cibuľu uložíme na plátky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Na zemiaky navrstvíme ochutené mleté mäso. Na mäso uložíme šampiňóny nakrájané na plátky. Na vrch navrstvíme strúhaný syr.

Na syr navrstvíme smotanu a majonézu. Môžeme dochutiť soľou a korením. Pečieme pri 180 stupňoch zakryté alobalom 45 minút, potom alobal zložíme a necháme zapiecť dochrumkava!

Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Fantastická večera za pár drobných: Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečienkou

Potrebujeme:

500 g kuracích pečienok

600 g zemiakov

3 strúčiky cesnaku

Majoránku

Oregano

Mletú červenú papriku – pálivú

Soľ, čierne mleté korenie

Olej

Voliteľné: Chilli papričku nakrájanú nadrobno

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky. Vo vriacej, osoleneje vode varíme 5 minút a následne scedíme.

Kuracie pečienky očistíme a krátko orestujeme na panvici.

Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej zemiaky a na ne uložíme kúsky pečienky.

V 50 ml oleja rozmiešame majoránku, oregano, papriku a pretlačený cesnak. Potom túto zmes nalejeme na zemiaky s pečienkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Počas pečenia môžeme premiešať.

Zeleninová misa so smotanouvou omáčkou

Rýchly obed z jedného plechu: Zelenina zapečená so smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

5 stredne veľkých zemiakov

2 cibule

100 g šampiňónov alebo iných húb

2 paradajky

300 g syra

Na omáčku:

2 lyžice kyslej smotany

2 lyžice majonézy

1 pretlačený strúčik cesnaku

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Rovnako umyjeme a nakrájame huby a paradajky. Pekáč vymastíme trochou oleja. Na dno uložíme plátky zemiakov a na ne uložíme plátky húb. Ingrediencie na omáčku jednoducho zmiešame a 3/4 omáčky navrstvíme na huby. Nakoniec uložíme na vrch plátky paradajok a pokryjeme zvyšnou omáčkou.  Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.

Mleté mäso zapečené so zemiakovou kašou

3c3453ab94e399e98b43b62c87ca7447

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, alebo zmes oboch)

1 kg nových zemiakov

1 vajce

250 ml mlieka

100 g masla

1 cibuľu

50 g strúhaného tvrdého syra

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Zo zemiakov zlejeme vodu, pridáme 50 g masla a roztlačíme na pyré, Do hmoty postupne vmiešame aj teplé mlieko.

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na zvyšnom masle. Potom pridáme mleté mäso a uvaríme domäkka za stáleho miešania. Ochutíme soľou a korením a preložíme do väčšej misky. Keď sa mäso trochu chladí, vmiešame doň vajce.

Formu na pečenie vymastíme maslom a na dno navrstvíme mäsovú zmes. Na vrch navrstvíme zemiakové pyré. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút. Potom formu vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme ešte 5-10 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Mäsko na francúzsky spôsob

Šťavnaté mäsko na francúzsky spôsob: Hlavný chod a príloha z jedného plechu!

Potrebujeme:

500 g bravčového prípadne aj hydinového mäsa

Soľ, čierne mleté korenie a cesnakový prášok

1 ks cibule

250 g majonézy alebo kyslej smotany

100 g strúhaného syra

5 zemiakov

Slnečnicový olej

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Zemiaky aj cibuľu očistíme. Mäso nakrájame na tenšie plátky a posypeme soľou, korením a cesnakovým prášok. Na niekoľko minút odložíme bokom.

Syr zmiešame s majonézou.

Plech na pečenie potrieme olejom. Na spodok uložíme plátky zemiakov nakrájané na tenké kolieska, posypeme trochou soli, pokračujeme plátkom mäsa, vrstvou cibule a nakoniec majonézovo-syrovou zmesou. Takto tvoríme na plechu jednotlivé ostrovčeky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 1 hodinu. Nakoniec mäso ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dĺžka pečenia záleží aj od druhu zvoleného mäsa.

Sedliacka pizza

Bez kysnutého cesta: Sedliacka pizza s klobásou a syrom!

Potrebujeme:

5 zemiakov

4 klobásy alebo párky

2 vajcia

100 g strúhaného syra

Soľ a čierne mleté korene podľa chuti

Zelenú cibuľku nasekanú nadrobno

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v slanej vode.

Potom zemiaky necháme vychladnúť, nastúhame na hrubom strúhadle, pridáme vajcia a premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakovú zmes preložíme na zapekaciu misu alebo plech, ktorý sme vymastili maslom. Na vrch nakrájame kolieska klobásy, posypeme strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 10-15 minút.

Podávame posypané zelenou cibuľkou.

Prekladaný kastról

Prekladaný kastról: Nové zemiaky pečené so šťavnatým mäsom a paprikou!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

2 ks. cibule

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

3 lyžice strúhanky

Soľ, korenie, červenú papriku

Ďalej potrebujeme:

6-7 nových zemiakové

2 ks papriky

2-3 lyžice oleja

Vegetu

4-5 paradajkového pretlaku

3 lyžice vody

Ľubovolné koreniny

Postup:

Jednu cibuľu nakrájame najemno a zmiešame s mäsom a ostatnými prísadami. Rozdelíme na menšie kúsky – guľôčky, ktoré roztlačíme tak, aby sme získali hrubšie placky. Ostatné cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky nakrájame na kolieska a posypeme soľou, vegetou a 1 lyžicou oleja.

Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme zvyšným olejom. Do pekáča vrstvíme 3-4 kolieska zemiakov, koliesko cibule, kúsok papriky a masovú placku. Pokračujeme, kým nenaplníme celý pekáč. Na vrch navrstvíme pretlak (pretlak sme si rozmiešali s vodou) a uložíme nakrájané kúsky papriky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.

Kuracie mäso zapečené so zeleninou

zapekanka_v_multivarke-52871

Potrebujeme:

350 g kuracích pŕs

1 cibuľu

1 sladkú papriku

2 stonky zeleru

150 ml mlieka

100 g syra

1 vajce

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a uvaríme domäkka v slanej vode a potom nakrájame na kocky. Umyjeme a nakrájame všetku zeleninu.

Na panvici rozpálime olivový olej a opražíme na ňom najskôr cibuľku a potom pridáme aj zvyšnú zeleninu.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom a navrstvíme do nej zeleninu zmiešanú s kuracím mäsom. V miske rozmiešame vajce s mliekom a touto zemesou prelejeme mäsovo-zeleninovú zmes.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút.

Brokolica zapečená so smotanovou omáčkou

1374651080

Potrebujeme:

500 g čerstvej brokolice

5 vajec

300 g kyslej smtoany

200 g syra

2 lyžice masla

2 lyžice strúhanky

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode domäkka (tak, aby sa zelenina celkom nerozvarila).

Vajcia zmiešame so smotanou, strúhaným syrom, soľou a korením.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na dno uložíme kúsky brokolice a zalejeme vaječnou zmesou (môžeme pridať kúsky šunky, klobásy, alebo uvareného kuracieho mäsa).

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.

Cesnakovo-zázvorové kuracie stehienka

Z jedného plechu: Cesnakovo-zázvorové kuracie stehienka s mrkvou a zemiakmi!

Potrebujeme:

6 kuracích stehien celých – ja som ich rozdelila na horné a dolné

6 strúčikov cesnaku

500 g zemiakov nakrájaných na plátky

4 mrkvy

Rozmarín

1 lyžičku strúhaného zázvoru

Soľ a čierne korenie

Olej

Postup:

Stehná umyjeme a môžeme rozdeliť na polovice. Pretlačený cesnak zmiešame so zázvorom a 50 ml oleja. Mäso potrieme touto zmesou. Zemiaky aj mrkvu očistíme a nakrájame na plátky. Preložíme na vymastený plech a ochutíme soľou a korením.

Mäso uložíme na zeleninu a ak nám zvýšila cesnakovo-zázvorová marináda, prelejeme cez povrch. Stehienka môžeme ešte posypať soľou a korením.

Potom podlejeme 100 ml vody a prikryjeme alobalom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Potom fóliu zložíme a pečieme ešte ďalších 30-40 minút (mäso môžeme pečenia obrátiť, aby sa zapieklo zo všetkých strán).

Cestoviny zapečené so šunkou

9678915-650-1464190174-shutterstock_247415950

Potrebujeme:

200 g ľubovoľných cestovín

200 g šunky (príp. klobásy, slaniny…)

100 g strúhaného syru

50-100 g sterilizovanej kukurice

hrsť zelených olív nakrájaných nadrobno

250 ml mlieka

250 ml vody

Soľ a korenie podľa chuti

Olej na vymastenie plechu

Postup:

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme olejom a vložíme do nej cestoviny, ktoré podľa chuti osolíme a okoreníme.

Mlieko zmiešame s vodou (prípadne osolíme) a zmesou zalejeme cestoviny. Potom navrstvíme nakrájanú šunku, pridáme kukuricu, olivy a nakoniec posypeme syrom.

Kuracie stehná zapečené s ryžou a zeleninou

Potrebujeme:

8 ks kuracích stehien

2 väčšie mrkve

2 cibule

1 plechovku kukurice scedenú z nálevu

1 šálku (200 ml) ryže

500 ml vriacej vody alebo vývaru

Sladká paprika

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

Postup:

Kuracie stehienka umyjeme. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Cibuľu opražíme na troche rastlinného oleja, pridáme mrkvu, umytú ryžu, kukuricu a premiešame.

Zmes krátko orestujeme a navrstvíme do pekáča. Zalejme vriacou vodou alebo vývarom. Nakoniec do zmesi uložíme osolené a okorenené kuracie stehienka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 1 hodinu.

Pečené zemiaky na debrecínsky spôsob

Pečené zemiaky na debrecínsky spôsob

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

4 – 5 menších cibúľ

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Sušený majorán

Červenú papriku ostrú (môžeme nahradiť sladkou)

50 ml oleja

300 g debrecínskej klobásy

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.

Preložíme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a koreninami. Premiesime rukami, aby sa olej a koreniny dostali všade. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.

Nakoniec pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a pečieme ešte 15 – 20 minút.

Cuketa zapečená s paprikou, paradajkami a syrom

Cuketa zapečená s paradajkami, paprikou a syrom

Potrebujeme:

1-2 ks paradajok

200-250 g cukety

1 červenú papriku

2 lyžice kyslej smotany

2-3 lyžice mlieka

1 vajce

40 – 50 g syra

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Cuketu očistíme a nakrájame na plátky hrubé cca 0,5 cm. Papriku očistíme, odstránime semienka a nakrájame na plátky. Rovnako nakrájame paradajky. Zapekaciu misu potrieme trochou rastlinného oleja a ukladáme do nej striedavo zeleninu.

Zeleninu posypeme soľou, korením a potrieme kyslou smotanou.

Vajcia rozšľaháme v miske s mliekom, trochou soli a korením.

Na zeleninu navrstvíme strúhaný syr a nakoniec zalejeme vajíčkovou zmesou.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, 30 – 35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes