plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som sa naučil tento recept, tak ho pripravujem takmer každý deň: Chutná bezmäsitá večera!

Vynikajúci recept bez mäsa.

Vegetariánsky recept na najchutnejšiu zapekanú zeleninu s parmezánom, akú ste kedy ochutnali.

Skvelá voľba na bezmäsitý obed alebo večeru.

 

 

Jednoduchý recept na chutný zeleninový koláč z youtube kanála Erstaunliche Rezepte.

Potrebujeme:

1 brokolicu

vodu

1 cibuľu

2 PL masla

2 mrkvy

1 papriku

 

 

soľ

mleté čierne korenie

1/2 ČL bazalky

2  strúčiky cesnaku

4 vajcia

1 šálku smotany na varenie (200 ml)

1 šálku parmezánu (100 g)

1/2 ČL bazalky

parmezán

Postup:

Brokolicu nakrájame na ružičky.

Vložíme do hlbokej misy a zalejeme vodou.

Necháme pôsobiť 10 minút.

 

 

Cibuľu ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame na kocky.

Na panvici roztopíme maslo.

Potom do panvice pridáme cibuľu.

Smažíme, kým nebude priehľadná.

Mrkvu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na kocky.

 

 

Nakrájanú mrkvu pridáme do panvice.

Premiešame a na miernom ohni smažíme 2-3 minúty.

Z papriky odstránime stonku, jadierka a nakrájame na kocky.

 

 

Pridáme do panvice a zamiešame.

Zeleninu osolíme.

Pridáme čierne korenie, bazalku a zamiešame.

 

 

Potom pridáme pretlačený cesnak a dôkladne premiešame.

Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.

Scedenú brokolicu nastrúhame do sklenenej formy.

 

 

Potom do formy pridáme osmaženú zeleninu a premiešame.

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Pridáme soľ, čierne korenie a metličkou vymiešame.

 

 

Nalejeme smotanu a premiešame.

Do vaječnej zmesi pridáme trochu nastrúhaného parmezánu.

Potom pridáme bazalku a a metličkou vymiešame.

 

 

Vajíčkovú zmes prelejeme do formy so zeleninou a všetko spolu premiešame.

Papier na pečenie namočíme vo vode a vystelieme ním zapekaciu formu.

Dovnútra nanesieme zeleninovú zmes a zarovnáme.

 

 

Vrch posypeme zvyškom nastrúhaného parmezánu.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení odstránime papier a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes