plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné cestoviny s ľahkou omáčkou z cukety a kyslej smotany: Perfektná letná rýchlovka s úžasnou chuťou (RECEPT)!

Na leto ideálne cestoviny s cuketou a kyslou smotanou. Rýchle a naozaj veľmi lahodné.

Na leto ideálne cestoviny s cuketou a kyslou smotanou.

Rýchle a naozaj veľmi lahodné.

 

 

Tento recept je veľmi ľahký, veľmi rýchly a ako stvorený na letné dni.

Ak máte doma vlastnú cuketu, určite to skúste.

Potrebujeme:

 

 

500 g cestovín

4 lyžice olivového oleja

50 g masla

2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané

500 g cukety, nakrájaných na jemné kolieska

150 ml kyslej smotany

100 g strúhaného parmezánu (alebo iného syra)

150 g šunky nakrájanej nadrobno

hrsť sekanej zelenej petržlenovej vňate

soľ

korenie na dochutenie

Postup:

 

 

Cuketu si umyjeme a očistíme.

Ak je mladá netreba šúpať.

Narájame ju na plátky.

 

 

Vo veľkej plytkej panvici rozohrejte olej a maslo.

Zľahka na nich osmažte plátky cesnaku a cukiet.

Osoľte a okoreňte.

 

 

Smažte asi 15 minút.

Smažíme tak, aby boli plátky cukety vláčne.

 

 

Ku koncu pridajte aj šunku.

Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale, aby zostali al dente.

K cuketám pridajte smotanu.

 

 

Dobre premiešajte.

Pridajte aj väčšinu syra.

Nechajte na miernom vare prebublať.

 

 

Vsypte scedené cestoviny.

Všetko spolu dôkladne premiešajte.

 

 

Podávajte posypané petržlenovou vňaťou so zvyšným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gutekuchen

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes