Milujete langoše, ale zdarjú príliš pracné na prípravu a tiež príliš mastné na bežnú konzumáciu.
Máme pre vás výborný tip, ako odstrániť oba tieto problémy naraz.
Predstavujeme vám langoše, ktoré pripravíte bez kysnutia a čo je najlepšie, nie sú nasiaknuté olejom a zbytočne ťažké.
Tento výborný recept a ďalšie skvelé inšpirácie nájdete na kanáli Cesminaz
Potrebujeme:
500 g múka hladká
3 PL jogurt biely
1 ks vajce
2 PL olej
cca 3 dl voda
15 g prášok do pečiva
1,5 KL
soľ
Na vysmážanie:
olej
Na podávanie:
Tatárska
Cesnak
Kečup
Strúhaný syr
Postup:
V miske najprv premiešame múku, soľ a kypriaci prášok.
Následne pridáme vajce, jogurt, olej a postupne aj vodu.
Vypracujeme mäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky len zľahka krátko vymiesime do tvaru bochníka.
Bochník na doske pokrájame na 6 kusov.
Každé cesto len upravíme do okrúhleho tvaru.
Ihneď vyvaľkáme na velkosť langoša.
Langoše bez akéhokoľvek čakania ihneď vysmážame v horúcom oleji z oboch strán.
Langoše sú veľmi chutné.
Podľa chuti ich môžete podávať s cesnakom, kečupom, syrom či so smotanou.
Sú ale vhodné aj len tak čisté ako náhrada chleba k rôznym jedlám, alebo polievkam.
Tip:
Ak chcete, aby langoše neboli mastné, poradím vám trik, ktorý ma naučila ešte moja starká.
Do cesta pridajte alkohol – napríklad trochu vodky alebo rumu. Alkohol sa počas pečenia odparí, ale spôsobí, že langoše nebudú amstné.
Rovnako to platí pri príprave šišiek.
Prajeme dobrú chuť!