Výborné domáce trubičky, ktoré viete rýchlo pripraviť a na sviatočnom stole sa budú krásne vynímať.
Samozrejme, môžete ich pripraviť aj z klasického lístkového cesta, ale recept, ktorý vám dnes prinášame je ešte oveľa lepší.
Trubičky sú z fantastického a rýchleho krehkého cesta z kyslej smotany. S cestom sa pracuje luxusne – vláčne, jemné a pri práci sa vôbec neláme a neodpadáva z kovových trubičiek.
Navyše, sú plnené talianskym snehom, ktorý je jednoduchý na prírpavu a chutí ešte lahodnejšie, ako klasika. Navyše, perfektne drží tvar.
Keď to vydržíte a trubičky postoja v chladničke jeden deň, tak je to doslova nebíčko v papuľke.
Potrebujeme:
Cesto:
380 g hladká múka + na podsypávanie
250 g Hera
200 g kyslá smotana
1 ks vajce
na pomazanie trubičiek tuk
Taliansky sneh:
150 g bielkok (cca 5 ks)
120 g kryštálový cukor
240 g krupicový cukor
na zaliatie voda
Postup:
Z múky, tuku a kyslej smotany vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a dajte na niekoľko hodín do chladničky.
Trubičky si natrieme tukom a začneme s „navliekaním“ cesta, ktoré som radielkom nakrájala na asi 2 mm hrubé pruhy.
Všetky kremrole pomažte rozšľahaným vajíčkom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte 12 – 15 minút v závislosti na veľkosti rúrky, až sú krásne zlaté. Nechajte chvíľku vychladnúť, potom opatrne stiahnite rúrky z trubičiek, pozor sú krehké.
Bielky vyšľaháme so 120 g cukru na pevný sneh. Na sporáku uvarte 240 g cukru s vodou (vody pridajte len na ponorenie cukru) na teplotu 115 -120° C.
Rozvar nemiešajte, len nakláňajte kastrólik.
Roztopený cukor sa pomaly vlieva do vyšľahaných bielkov, pošas vlievania hmoty neprestávajte šľahať.
Pred plnením dajte sneh ešte na chvíľku do chladničky, lepšie sa s ním potom pracuje.
Sneh dajte do vrecka s hladkou trubičkou a plňte kremrole z oboch strán, aby bol sneh pekne po celej dĺžke.
Naplnené rúrky dajte do chladničky odležať. Pred servírovaním pocukrujte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)