plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajný TRIK šéfkuchára na neskutočne mäkučké a šťavnaté rezne: Už nikdy viac vysušené mäso, odteraz ich robím už len TAKTO!

Aj vám stalo, že po vypražení je rezeň suchý a stratí všetku šťavnatosť? Máme pre vás perfektný kuchárksy trik z youtube kanálu Recepty bez brepty, ako tomuto zabrániť.

Aj vám stalo, že po vypražení je rezeň suchý a stratí všetku šťavnatosť?

 

 

Máme pre vás perfektný kuchárksy trik z youtube kanálu Recepty bez brepty, ako tomuto zabrániť.

Všetko spočíva v marinovaní rezňov, na ktoré stačí použiť tie správne prísady.

Na marinovanie je treba použiť klasický biely jogurt a trošku olivového oleja.

Ku kuraciemu mäsu do marinády pridajte oregano a strúčik cesnaku.

 

 

Potrebujeme:

Kuracie mäso

Biely jogurt

Citrónovú šťavu

Strúčik cesnaku

Oregano

Na trojobal:

Vajíčka

Múku (môžete použiť pokojne aj polohrubú múku, trojobal bude nadýchanejší)

Strúhanku

Postup:

Pripravíme si misku, v ktorej zmiešame biely jogurt, oregáno, pretlačený cesnak, kvapku citrónovej šťavy aj soľ.

Premiešame a pridáme kuracie rezne.

Tie si pripravíme klasicky tak, že mäsko naklepeme.

 

 

Zamiešame s marinádou a necháme odstáť aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc.

 

 

Následne mäsko klasicky obalíme v múke (ja odporúčam v polohrubej, ale môžete samozrejme použiť aj hladkú), rozšľahanom vajíčku a v strúhanke.

 

 

Vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.

 

 

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes