Aj vám stalo, že po vypražení je rezeň suchý a stratí všetku šťavnatosť?
Máme pre vás perfektný kuchárksy trik z youtube kanálu Recepty bez brepty, ako tomuto zabrániť.
Všetko spočíva v marinovaní rezňov, na ktoré stačí použiť tie správne prísady.
Na marinovanie je treba použiť klasický biely jogurt a trošku olivového oleja.
Ku kuraciemu mäsu do marinády pridajte oregano a strúčik cesnaku.
Potrebujeme:
Kuracie mäso
Biely jogurt
Citrónovú šťavu
Strúčik cesnaku
Oregano
Na trojobal:
Vajíčka
Múku (môžete použiť pokojne aj polohrubú múku, trojobal bude nadýchanejší)
Strúhanku
Postup:
Pripravíme si misku, v ktorej zmiešame biely jogurt, oregáno, pretlačený cesnak, kvapku citrónovej šťavy aj soľ.
Premiešame a pridáme kuracie rezne.
Tie si pripravíme klasicky tak, že mäsko naklepeme.
Zamiešame s marinádou a necháme odstáť aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc.
Následne mäsko klasicky obalíme v múke (ja odporúčam v polohrubej, ale môžete samozrejme použiť aj hladkú), rozšľahanom vajíčku a v strúhanke.
Vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: