plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento týždeň pečiem už šiestu várku a stále ich nemáme dosť: Rýchle a krehučké orechové koláčiky!

Úžasne chutné koláčiky s jemnou a lahodnou chuťou!

Ponúkame vám recept na delikátne rolky plnené makom, hrozienkami a nasekanými orechmi.

 

 

Chutné pohostenie ku káve alebo k čaju, ktorého príprava vám nezaberie veľa času.

Výnimočný recept na sladké plnené rolky z youtube kanála Ольга Лунгу.

Potrebujeme:

Na cesto:

120 g kyslej smotany

1 žĺtok

100 g masla

250 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

Na plnku:

50 g hrozienok

50 g tmavej čokolády

50 g kryštálového cukru

50 g vlašských orechov (môžete použiť akékoľvek iné)

15 g maku

1 bielok

žĺtok na potretie

Postup:

Do misky pridáme smotanu, pridáme žĺtok.

Vidličkou premiešame.

 

 

Do samostatnej misky nasypeme múku.

Pridáme prášok do pečiva. Potom pridáme soľ a metličkou vymiešame.

Do zmesi pridáme maslo a rukami vymiesime drobivé cesto.

Nalejeme smotanovú zmes a špachtľou zamiešame. Rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Cesto zabalíme do fólie. Vložíme na 20 minút do chladničky.

Po uplynutí doby položíme cesto na pomúčený stôl.

Rozvaľkáme do tvaru štvorca. Potom cesto potrieme bielkom, posypeme cukrom a makom.

Ďalej posypeme nasekanou čokoládou, nasypeme hrozienka a nasekané orechy.

Cesto zrolujeme a jemne rozvaľkáme.

 

 

 

Vrch potrieme žĺtkom a pomocou vidličky vytvoríme vzor.

Nakrájame na 15-18 častí.

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 15-20 minút.

Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes