Chrumkavé pečené kuracie stehná s lahodnou smotanovou omáčkou a cestovinami.
Výborný tip na neodolateľný obed alebo večeru.
Úžasný recept na chrumkavé pečené kuracie stehná z youtube kanála Essen Rezepte.
Potrebujeme:
4 kuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
1 PL olivového oleja
3 PL neosoleného masla
1 veľkú cibuľu
3 strúčiky cesnaku
3 ČL maďarskej papriky (sladkej alebo pikantnej, prípadne ich kombináciu)
2 PL múky
1 šálku paradajkového pretlaku alebo jednu veľkú zrelú paradajku
1 šálku kuracieho vývaru alebo vody
3/4 šálky kyslej smotany
1 šálku cestovín
Postup:
Kuracie mäso dobre posolíme a okoreníme.
Potom ho pokvapkáme olivovým olejom a rukou votrieme.
Mäso pretočíme a celý proces zopakujeme.
Na panvici roztopíme lyžicu masla a pridáme lyžicu olivového oleja.
Kuracie mäso opekáme kožou nadol asi 5-7 minút, kým nie je zlaté a chrumkavé.
Potom stehná otočíme a opekáme ďalších 5-7 minút.
Stehná vyberieme a uložíme na tanier.
Na panvici smažíme asi 5 minút na kocky nakrájanú cibuľu, kým nie je mäkká a priehľadná.
Pridáme na jemno nasekaný cesnak, premiešame a restujeme do mäkka 3-4 minúty.
Panvicu odstránime z ohňa a pridáme sladkú papriku.
Potom pridáme múku, dobre premiešame a varíme cca 4-5 minút, kým nie je zmes voňavá a múčna chuť nezmizne.
Nalejeme pretlak, vývar (alebo vodu) a vymiešame do hladka.
Do panvice vložíme späť kuracie stehná kožou nahor a polejeme omáčkou.
Panvicu vložíme do rúry a pečieme asi 25-30 minút pri teplote 200°C, kým kura nezmäkne a omáčka mierne nezhustne.
Medzitým privedieme do varu veľký hrniec so silne osolenou vodou.
Pridáme cestoviny a varíme ich do mäkka asi 7-8 minút.
Cestoviny zmiešame so zvyšnými dvomi lyžicami masla.
Stehná vyberieme z panvice, pridáme smotanu a premiešame.
Mäso servírujeme s lahodnou omáčkou a cestovinami.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU