plny-hrniec_transparent_negativ.png

MINÚTKOVÉ bravčové kúsky na cibuľke: Lepšie mäsko som už dávno nejedla!

Vynikajúce bravčové na cibuľke. Čo pripraviť, keď máte pocit, že v chladničke nič nie je!

Bravčové pliecko na cibuľke je rýchla a jednoduchá dobrôtka.

 

 

Mäso je mäkké a šťavnaté a omáčka je plná chutí.

Samotná príprava tejto pochúťky vám zaberie len približne 30 minút.

Vynikajúci recept na bravčové pliecko z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Potrebujeme:

500 g bravčového pliecka

1 PL masti

1/2 ČL tymianu

1/2 ČL rozmarínu

2 ČL horčic

mleté čierne korenie

1/2 ČL rasce

1 ČL sójovej omáčky

1/3 ČL soli

4 cibule

100 g slaniny

 

 

1 PL hladkej múky

1/2 ČL sladkej papriky

čili

500 ml hovädzieho vývaru

3 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

Postup:

Na rozpálenej panvici rozpustíme masť. Bravčové mäso nakrájame na cca 2-3 cm hrubé kúsky.

Mäso vložíme do rozpálenej panvice a osmažíme z oboch strán do zlatista.

 

 

Potom pridáme tymian, rozmarín a horčicu.

Ochutíme čiernym korením. Nakoniec pridáme rascu a sójovú omáčku.

Mäso osolíme a všetko spolu zamiešame.

Počas smaženia nakrájame cibuľu na polovičné kolieska.

Slaninu nakrájame na kocky.

 

 

Cibuľu so slaninou pridáme do panvice a premiešame.

Smažíme, kým slanina nepustí šťavu.

Potom pridáme múku, papriku, čili (ak máte radi pikantné), zamiešame a smažíme 2 minúty.

Do základu nalejeme vývar. Dobre zamiešame, prekryjeme a necháme variť 15 minút.

Po uplynutí doby do omáčky zamiešame pretlačený cesnak.

 

 

Na konci podľa chuti osolíme a okoreníme.

Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírujeme s ryžou, prípadne knedľou, cestovinami, zemiakovou kašou alebo hranolkami.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes