plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zeler nastrúhajte a spojte s týmto ovocím: Lepší šalát som nejedla v žiadnej reštaurácii!

Tento šalát tromfne aj slávny Coleslaw.

Šalát je najzdravší prvok večere, ktorý bohužiaľ často vynechávame.

 

 

Na jeho prípravu nám väčšinou chýba čas a nápady.

Preto sme tu my, aby sme vám pomohli a ponúkame vám recept na jednoduchý a lahodný zelerový šalát.

Jednoduchý a rýchly recept na lahodný zelerový šalát z portálu smakosze.

Chuť tomuto šalátu dodáva ovocie, ktoré určite máte po ruke, teda jablko.

Ak si ho raz pripravíte, určite sa k nemu neraz vrátite.

 

 

Zeler nie je vhodný len na vývar

Koreňový zeler je pomerne málo využívaná zelenina.

Väčšinou ho pridávame do vývarov a iných polievok.

 

 

Okrem iného ho môžete aj piecť a udusiť.

Najviac ho oceníte v surovej podobe v šaláte.

Potom budete naplno využívať výhody tejto zeleniny.

 

 

Zeler je bohatý na vlákninu, vitamíny A, B a C ako aj vápnik, horčík, draslík a fosfor.

Na zelerový šalát potrebujeme:

1 stredne veľký koreň zeleru

1 sladké jablko

1/2 pomaranča

2 PL petržlenovej vňate

 

 

3 PL prírodného jogurtu

1 PL majonézy

1 ČL medu alebo kryštálového cukru podľa chuti

soľ

mleté čierne korenie

 

 

Zeler ošúpeme.

Opláchneme a nastrúhame na strednom alebo veľkom strúhadle.

Potom ošúpeme jablko.

 

 

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Do misky s jablkom a zelerom pridáme pomarančovú šťavu.

Všetko spolu zmiešame.

 

 

Pridáme dve lyžice nasekanej petržlenovej vňate a premiešame.

Potom pridáme prírodný jogurt.

Ďalej do šalátu pridáme majonézu a dôkladne zamiešame.

 

 

Podľa chuti okoreníme.

Šalát vložíme na hodinu do chladničky, potom bude chutnejší.

Podľa chuti môžeme do šalátu pridať aj malú nastrúhanú mrkvu, alebo 2-3 lyžice namočených hrozienok, prípadne 2-3 lyžice nasekaných vlašských orechov.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes