Nenáročný recept na fantastický višňový dezert, ktorý sa topí v ústach.
Neodolateľné ovocné pokušenie, ktorého sa nebudete vedieť nabažiť nielen vy, ale aj celá vaša rodina.
Úžasný recept na lahodný ovocný dezert z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 vajcia
60 g kryštálového cukru
štipku soli
50 ml rastlinného oleja
80 ml mlieka
120 g hladkej múky
20 g kakaa
1 ČL prášku do pečiva
275 g lístkového cesta
Na krém:
2 vajcia
60 g kryštálového cukru
16 g vanilkového cukru
40 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
600 ml smotany na šľahanie
50 g kryštálového cukru
Na džem:
1 pohár zaváraných višní (680 g)
50 g kryštálového cukru
12,5 g tortového želé alebo 30 g kukuričného škrobu
Na posypanie:
100 g bielej čokolády
Postup:
Do misky pridáme vajcia.
Nasypeme cukor, soľ a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme olej a mlieko.
Do menšej misky s múkou nasypeme kakao.
Pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.
Postupne preosejeme kakaovú zmes do misky s vajíčkovou zmesou a metličkou miešame.
Cesto nalejeme do zapekacej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 35 minút pri teplote 180°C.
Do rajnice pridáme vajcia, vanilkový cukor a kryštálový cukor.
Ďalej pridáme škrob a metličkou vymiešame.
Počas miešania pridáme mlieko.
Rajnicu preložíme na sporák a na strednom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Krém prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto nakrájame na tenšie plátky.
Preložíme ho aj s papierom na pečenie na plech a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme cca 20 minút pri teplote 200°C.
Vychladnuté upečené kakaové cesto vyberieme z formy a vodorovne odkrojíme vrch.
Z konzervovaných višní cez sitko precedíme šťavu do hrnca.
Pridáme cukor, škrob a metličkou vymiešame.
Polevu privedieme do varu na stredne silnom ohni a krátko povaríme.
Potom polevu nalejeme do misky s višňami a premiešame.
Formu vystelieme fóliou, vložíme cesto a pridáme višne.
Vložíme na 30 minút do chladničky.
Do hlbokej misky nalejeme smotanu.
Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.
Postupne pridávame vychladnutý krém a mixérom prešľaháme.
1/3 krému prelejeme do samostatnej misky.
Odrezaný vrch cesta mixérom rozdrvíme.
Mrveničku nasypeme do misky s krémom a špachtľou premiešame.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na višne vo forme.
Potom naukladáme tyčinky z lístkového cesta.
Nanesieme vrstvu bieleho krému a tyčiniek.
Nakoniec rozotrieme vrstvu krému a vložíme na noc do chladničky.
Po zachladení posypeme vrch nastrúhanou čokoládou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: