Moja rodina vyhlásila, že ide asi o najlepší tvarohový koláč, aký sme kedy mali na stole. Tajomstvo je v tom úžasnom kréme so Salkom, ktorý si určite zamilujete. Recept robím už 9 rokov a je od šikovnej pani Petry B., ktorá sa s receptom podelila na internete. My sme sa inšpirovali aj podobným receptom z youtube. Určite skúste.
Potrebujeme:
200 g polohrubej múky
4 vajcia
150 g práškového cukru
4 lyžice teplej až horúcej vody
Na vrch:
1 marmeláda alebo džem
rum + voda (cca 1dcl v pomere 1: 1)
Poleva:
Salko
1 smotana na šľahanie 31%
Čokoládová poleva (voliteľné)
Postup:
Piškóta:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridávame po lyžiciach vodu. Potom vmiešame múku, nakoniec sneh z bielkov.
Všetko optrne premiešame a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech či na papier na pečenie a upečieme.
Prípadne môžete použiť svoj obľúbený recept na korpus, ja som veľmi spokojná s týmto receptom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinky.
Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom zmiešaným s vodou a potrieme marmeládou.
Pripravíme si polevu.
Poleva: Salko si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu. Ja som na polevu nepoužila celé Salko a len časť šľahačky, ale čím viac, tým lepšie :-).
Nakoniec ešte môžete urobiť ornamenty z čokoládovej polevy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)