Šalát z čínskej kapusty by mohol byť ešte lepší.
Ťažkú majonézovo-jogurtovú omáčku stačí nahradiť jednoduchou kombináciou olivového oleja a niekoľkých zálievok.
Chutný recept na zdravý šalát z čínskej kapusty z portálu smakosze.
Výhody čínksej kapusty pre zdravie
Podporuje imunitu.
Podporuje funkciu a regeneráciu buniek, chráni pred radikálmi
Podporuje a urýchľuje trávenie, pravidelnú stolicu.
Môže pomôcť pri chudnutí, nízka kalorická hodnota
Mierne močopudné účinky regulujú vodu v tele, podporujú funkciu obličiek, močových ciest a pečeni
Normalizuje hladinu cukru v krvi
Pozitívny vplyv na nervový systém
Odstraňuje a nespôsobuje plynatosť ako iné druhy kapusty
Na šálát s činksou kapustou potrebujeme:
1 malú čínsku kapustu
bielu časť veľkého póru
1 väčšiu červenú papriku
1 strednú mrkvu
1-2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
20 ml citrónovej šťavy
30 ml olivového oleja
5-7 g medu
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Čínsku kapustu opláchneme.
Potom ju opatrne nakrájame.
Pór tiež umyjeme.
A nakrájame na polovičné kolieska.
Nakrájanú zeleninu vložíme do veľkej misy.
Pridáme očistenú a nakrájanú papriku.
Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame do misy.
Do pohára alebo hrnčeka pridáme olivový olej.
Pridáme citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.
Ak chcete, môžete pridať aj cesnak.
Premiešame a výslednú omáčku primiešame do misy so zeleninou.
S čím podávať šalát z čínskej kapusty?
Chrumkavý šalát sa hodí k mäsitým jedlám, ako sú klasické bravčové rezne alebo fašírky pečené v rúre.
Prípadne sa výborne hodí aj k zeleninovým fašírkam.
Prajeme vám dobrú chuť!