Vynikajúci pudingový koláčik s polevou z kyslej smotany, ktorý sa u nás doma teší mimoriadnej obľube. Vyskúšajte aj vy, určite si pochutnáte!
Potrebujeme:
Cesto:
3 ks vajce
110 g práškový cukor
200 ml mlieko
50 ml olej
160 g polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
štipka soľ
Ďalej:
1 bal. vanilkový puding
500 ml mlieko
2 lyžice kryštálový cukor
300 ml kyslá smotana
1 bal. vanilkový cukor
Mliečna čokoláda
Postup:
Bielky a žĺtky oddelíme.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do peny.
Postupne pridáme žĺtky, olej, mlieko a zmiešanú múku s práškom do pečiva.
Pripravíme si plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou.
Na plech nalejeme cesto, na ktoré ihneď vylejeme uvarený vanilkový puding osladený 2 lyžicami cukru. Ja som mala viac pudingu, použila som až dva balíky pudingu a asi 750 ml mlieka – v pôvodnom recepte je ale uvedený 1 bal. pudingu.
Dáme piecť na 180 stupňov po dobu asi 20 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť.
Z kyslej smotany som odobrala asi 100 ml a pripravila z nej čokoládovú polevu.
Postupujeme nasledovne: Čokoládu (cca 100 g) rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame.
Zvyšok smotany som osladila cukrom a navrstvlila na vrch dezertu.
Nakoniec som poliala smotanovou šokoládou.
Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame na úhľadné rezy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)