Zemiaky v miske s maslom, soľou, korením, tymiánom a cesnakom – jednoduché pritom také vynikajúce.
Potrebujeme:
- 700 gramov zemiakov
- 4 polievkové lyžice masla
- 1 čajová lyžička tymiánu
- soľ podľa chuti
- čierne korenie (nastrúhané) podľa chuti
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
Zahrejte rúru na 250 stupňov Celzia.
Roztopené maslo zmiešajte so soľou, korením a tymiánom.
Zemiaky nakrájajte na plátky s hrúbkou 2 – 3 cm. Plátky zemiakov zmiešajte so zmesou masla a korenín. Potom ich vložte na plech v jednej vrstve – aj s maslovou marinádou. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na jednej strane.
Potom vyberieme plech z rúry, zemiaky obrátime, pridáme nakrájaný cesnak, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme ďalších 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)