Ak si chceme pripraviť niečo sladké a chutné, no nemáme príliš veľa času a inšpirácie, palacinky sú vždy tou najlepšou voľbou.
Tento nádherný pokrm funguje perfektne v mnohých variáciách a všetko, čo potrebujeme, je niekoľko základných ingrediencií.
Netradičný recept na obľúbené plnené palacinky z portálu zadovoljna.dnevnik.
Nečudujme sa, že na svete je toľko druhov tohto dezertu, ani to, že každá krajina má svoje tradičné palacinky – keď sú skutočne zázrakom gastronómie.
Existuje však niekoľko malých tajomstiev, ktoré ich robia dokonalými a s trochou kreativity môžeme z tohto obyčajného dezertu pripraviť dezert hodný drahých reštaurácií.
Na čokoládové palacinky s malinami potrebujeme:
Na malinový sirup:
350 g čerstvých alebo mrazených malín
2 dl vody
Na palacinky:
120 g hladkej múky
120 g hrubej múky
štipku soli
1 PL kryštálového cukru
2 vajcia
1 dl minerálnej vody
3,5 dl mlieka
pár kvapiek malinového extraktu alebo červeného tortového farbiva
Na krém:
150 g bielej čokolády
500 g mascarpone
1 ČL vanilkovej arómy
2 dl smotany na šľahanie
100 g mletých sušienok
Okrem toho:
čerstvé maliny
bielu čokoládu
Postup:
Do rajnice pridáme maliny.
Zalejeme vodou.
Necháme zovrieť.
Potom maliny rozšľaháme mixérom.
Precedíme a necháme vychladnúť.
Do misky preosejeme múku.
Pridáme soľ a cukor.
Dobre premiešame.
Pridáme tekuté suroviny vyšľahané metličkou.
Dobre miešame, kým nezmiznú všetky hrudky.
Pridáme malinovú šťavu.
Potom pridáme malinový extrakt (alebo červené tortové farbivo) a zamiešame.
Cesto prikryjeme a necháme 10 minút odstáť.
Na panvici zohrejeme trochu oleja.
Palacinky pečieme z oboch strán na miernom ohni.
Pripravíme krém: čokoládu rozpustíme.
Pridáme mascarpone.
Potom pridáme vanilkovú príchuť, smotanu a mixérom dobre pomixujeme.
Nakoniec pridáme pomleté sušienky a premiešame kuchynským robotom.
Palacinky naplníme krémom a zrolujeme.
Servírujeme s roztopenou čokoládou a čerstvými malinami.
Prajeme vám dobrú chuť!