Vynikajúci recept na marhuľový dezert bez múky na spôsob torty Pavlova podľa návodu z youtube. Je to vynikajúci a ľahký letný dezert.
Potrebujeme:
3 bielky
Štipka soli
100 g kr. cukru
1 lyžica kukuričného škrobu
80 g mandlových plátkov
Krém:
250 g mascarpone
100 ml smotany na šľahanie
1 lyžica medu
280 g marhúľ
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom a soľou na sneh.
Ručne vmiešame kukuričný škrob,
Pripravíme si plech s rozmermi 24×35 cm a dno vyložíme papierom na pečenie.
Rozotrieme naň sneh, uhladíme a nasypeme plátky mandlí.
Vložíme do vyhriatej rúry na 5 minút pri teplote 180 stupňov.
Potom znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte asi 30 minút.
Na krém si vyšľaháme spolu všetky prísady.
Do krému vmiešame nakrájané kúsky marhúľ.
Upečený plát oddelíme od bokov formy, obrátime a po vychladnutí odstránime papier na pečenie.
Boky orežeme, potrieme krémom a stočíme pomocou papiera na pečenie tak, aby boli mandle na vrchu.
Necháme stuhnúť zabalené v papieri na pečenie a nakoniec ozdobíme marhuľami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)