Tento recept robím už 40 rokov.
Na tieto rezníky nepotrebujete robiť trojobal, sú veľmi jednoduché a zaručene chutné.
Mäsko sa nevysuší, ostáva šťavnaté a naozaj vláčne.
Ak máte s hydinou zlé skúsenosti, určite to skúste.
Potrebujeme:
1500 g kuracie alebo morčacie prsia
Marináda:
5 ks vajce
3 PL solamyl
3 PL kečup
3 PL horčica kremžská
5 PL olej
1 PL korenie grilovacie
3 PL omáčka sójová
Ďalej:
olej
Postup:
Mäso nakrájame na rezne.
Ja krájam rezne na skutočne malé kúsky.
Pripravíme si marinádu:
Suroviny na marinádu (pác) vymiešame v miske.
Vajcia najskôr vymiešam so solamylom.
Pridáme olej, horčicu a kečup.
Vymiešame dohladka.
Nakoniec pridáme korenie a sójovú omáčku.
Je dôležité získať marinádu na hustotu majonézy.
Mäso v marináde ponamáčame.
Necháme v chladničke aspoň jeden deň naložené.
Rezne opekáme na troške oleja v panvici z oboch strán.
Podávame s prílohou podľa chuti.
ideálne so zemiakmi, zemiakovou kašou a šerstvým šalátikom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)