Práve nálev je to, čo robí tieto uhorky špeciálnymi. Len si predstavte: žiadny ocot, ktorý často prebebije chuť zeleniny. Uhorky sa nakladajú do roztoku s kyselinou citrónovou, horčicou, soľou, cukrom a čiernym korením.
Chuť je zaujímavá, sladkokyslá. Uhorky „Praha“ na zimu – skutočný klenot medzi receptami!
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
Uhorky 1,5 kg
Horčicové semienko 1 lyžička
Čierne korenie celé 6 ks
Citrón 20 g
Cesnak 4 strúčiky
Kôprové dáždniky – voliteľné
Voda1 l
Kyselina citrónová 1 lyžička
Cukor kr.150 g
Soľ 40 g
Postup:
Uhorky opláchnite a zalejte studenou vodou, nechajte pôsobiť 3 hodiny.
Preložte ich do sterilizovaných pohárov.
Kôpor opláchneme a cesnak ošúpeme.
Veľké strúčiky môžete rozrezať na polovicu.
Vložte tieto prísady do pohárov spolu s kúskami citrónu, zalejte vriacou vodou a zalejte viečkami.
Prikryte ich uterákom a nechajte pôsobiť pol hodiny.
Vylejte tekutinu z pohárov a pridajte do nej ďalších 100 ml prevarenej vody. Pridajte soľ, cukor a uvarte marinádu.
Kým sa marináda uvarí, pridajte do pohárov horčicu a korenie.
Keď marináda zovrie, pridajte kyselinu citrónovú.
Uhorky zalejeme marinádou zavrieme zaváracie poháre, obrátime, zabalíme a necháme vychladnúť.
Ingrediencie v recepte na pražské uhorky s citrónom sú určené do dvojlitrových nádob.
Vrelo odporúčam, aby ste si pripravili dávku najmenej dvakrát toľko.