plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať SÓDU BIKARBÓNU? Je to hlavný dôvod, prečo sú mamine pečené zemiaky tie najchutnejše, aké sme kedy jedli!

Poznáte tento trik na extra chrumkavé zemiaky? Nenáročná a dokonale chutná verzia zemiakov!

Pripravte si doma do chrumkava upečené zemiaky podľa nášho mimoriadne jednoduchého a výnimočného receptu.

Chutnejšie zemiaky ste určite ešte nejedli.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na dokonale chrumkavé pečené zemiaky z youtube kanála Il Rifugio Perfetto.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

1/4 ČL sódy bikarbóny (2 g)

rozmarín

 

 

4 PL hladkej múky

sušený cesnak

6 PL olivového oleja

soľ

 

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame na kocky.

Vložíme do hrnca.

 

 

Hrniec postavíme na sporák.

Nalejeme vodu.

Pridáme sódu bikarbónu a premiešame.

 

 

Zemiaky varíme 8 minút.

Po uplynutí doby ich preložíme do misky a necháme 10 minút vychladnúť.

Plech vymastíme olivovým olejom.

 

 

Potom plech vložíme do rúry a zapneme ohrev na 200°C.

Do misky so zemiakmi na dvakrát pridáme múku.

Dobre premiešame.

 

 

Zemiaky rozložíme na plech.

Posypeme sušeným cesnakom.

Nakoniec zemiaky posypeme rozmarínom.

 

 

Plech so zemiakmi vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 200°C.

V polovici pečenia zemiaky otočíme.

 

ň

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes