Tento recept na veterníky tromfne všetky ostatné. Veterníčky sú lahodné a prekvapivo jednoduché na prírpavu.
Ak sa bojíte odpaľovaného cesta, podľa tohoto postupu sa vám zaručene vydarí.
Potrebujeme:
Cesto:
50 ml mlieko
50 ml voda
100 g maslo
100 g hladká múka
štipka
soľ
3 ks vajce
Náplň:
250 ml mlieko
1 bal. vanilkový puding
práškový cukor (cca 80 g)
150 ml smotana na šľahanie
100 ml minerálka
1 lyžica vanilkový extrakt
Voliteľné (na vrch):
Práškový cukor
Poleva
Postup:
Mlieko, vodu, maslo a štipku soli dáme do menšieho hrnca a privedieme do varu.
Odstránime z tepla, pridáme múku a rýchlo metličkou miešame, aby nevznikla žiadna hrudka.
Miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od steny hrnca.
Necháme mierne vychladnúť.
Potom pridávame jedno vajíčko po druhom a zakaždým dôkladne vyšľaháme do hladkej hmoty.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a s ozdobnou špičkou, vrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie veterníčky.
Pečieme pri teplote 180 st. do zlatista.
Veterníky krásne nabehnú, nafúknu sa.
Po upečení rúru vypneme, dvierka mierne pootvoríme a necháme veterníky v rúre.
Ak by sme veterníky hneď vybrali, spľasli by.
Keď sa rúra trochu ochladila, môžeme vybrať veterníky a zúbkovaným nožom ich prekrojíme na polovicu.
Krém:
Mlieko si dáme na oheň, pridáme cukor a pudingový prášok.
Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Mixérom si vyšľaháme smotanu s minerálkou a následne túto hmotu vmiešame do vychladnutého pudingu.
Pridáme vanilku a spojíme.
Naplníme krémom a zakryjeme druhou časťou pečiva.
Veterníky môžeme ozdobiť polevou a práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)