Vynikajúci a pritom úplne jednoduchý recept na cuketové pagáčiky bez kysnutia, ktoré môžete aj na diéte.
Sú bez droždia, bez kysnutia a viete ich pripraviť kedykoľvek, kedy na ne dostanete chuť.
Recept sme našli na kanáli dans la cuisine de sou.
Potrebujeme:
2 cukety
1/2 cibule
Soľ
Korenie podľa chuti
1 vajce
70 g parmazánu
140 g celozrnnej strúhanky
180 g syra riccota alebo smotanového syra
Jarnú cibuľku
Cesnakový dressing:
Biely jogurt
1 strúčik cesnaku
Olivový olej
Citrónová šťava
Soľ
Čierne korenie
Postup:
2 cukety nastrúhame na strúhadle aj so šupkou.
Dáme do sitka a necháme odkvapkať.
½ cibule nastrúhame na strúhadle a pridáme k cukete.
Osolíme.
Premiešame a necháme 15 minút odkvapkávať.
Syr parmezán nastrúhame.
Cuketu poriadne vymačkáme.
Pridáme k nej vajce a riccotu alebo smotanový syr.
Pridáme strúhanku, syr a jarnú cibuľku – všetko vmiešame do zmesi.
Dochutíme čiernym korením.
Misu vystelieme papierom na pečenie – ten najskôr pokrčíme v rukách.
Z hmoty formujeme guľôčky.
Ukladáme na plech vedľa seba
Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
Podávame s ľahkým jogurtovým dressingom.
Ja ho robím tak, že biely jogurt zmiešam so strúčikom pretlačeného cesnaku, kvapkou olivového oleja, kvapkou citrónovej šťavy a dochutím soľou a korením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.