plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľný dezert za 15 minút: Žiadna rúra, žiadne kondenzované mlieko, žiadna múka a FAMÓZNA chuť!

Vynikajúci recept na sviežu a hlavne rýchlu nepečenú pochúťku.

 

 

Ak sa tešíte z úrody malín, určite ho skúste.

Kombinácia sviežeho ovocia a tvarohu a to pravé.

Nápad na túto dobrotu sme našli na kanáli Najlepšie jedlo tu.

Potrebujeme:

Mäkké maslo (100 g)

Práškový cukor (50 g)

Ricotta alebo mäkký tvaroh (200 g)

Sušienky (150 g, 10 ks.)

Mlieko

Maliny (150 g)

Voda (50 ml)

Cukor (80 g)

Agar agar alebo pektín (3 g).

Prípadne môžete použiť pudingový prášok

Rozmer formy 15×15 cm.

Postup:

Najskôr si pripravíme krém.

 

 

Zmäknuté maslo dáme do misky spolu s cukrom.

Zamiešame, aby sa cukor a maslo spojili.

Potom vezmeme šľahač a šľaháme.

 

 

Potom pridáme tvaroh.

Spolu všetko prešľaháme.

Vznikne nám hladký a nadýchaný krém.

Na dno formy uložíme sušienky.

 

 

Pomocou lyžičky ich navlhčíme mliekom.

Na sušienky navrstvíme 1/2 krému.

Na krém uložíme sušienky.

 

 

Opäť navlhčíme.

Teraz navrstvíme zvyšný krém a uhladíme.

Odložíme do chaldničky.

 

 

Do hrnca dáme maliny, cukor aj agar-agar alebo pektín. Ak nemáte, použite obyčajný pudingový prášok, ale ten pridajte až na koniec varenia.

Preložíme na plameň a necháme rozvariť.

Pudingový prášok pridávame na konci, na zhustnutie.

Teraz malinovú zmes nalejte na vrch dezertu.

Necháme vychladnúť.

 

 

Potom odložíme ešte na 30 minút do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes