Tento recept sa hodí vždy, keď je návšteva za rohom a vy nemáte pripravený žiadny dezert.
Pokiaľ radi maškrtíte a zároveň ste vášnivým kuchárom či kuchárkou, budete mať z tejto novinky dozaista radosť.
Skvelý recept sme našli na kanáli Ricette dolci.
Potrebujeme:
250 g nasekaných sušených kakaových sušienok
125 g rozpusteného masla
Krém:
250 g mascarpone
150 g pomazánkového masla alebo jemného tvarohu
1 polievková lyžica vanilkového extraktu
250 ml predsladenej smotany na šľahanie
Čokoládová poleva:
50 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
Postup:
V stredne veľkej mise pripravte nasekané suché kakaové sušienky.
Zalejte ich rozpusteným maslom.
Ľahko premiešajte metličkou.
Navrstvite do tortovej formy a rovnomerne rozotrite.
Odložte na niekoľko minút do chladničky.
Na krém:
Do veľkej oválnej misy dajte mascarpone, čerstvý roztierateľný syr.
Mixujte mixérom po dobu 1 minúty.
Pridajte vopred osladenú šľahačku s vanilkovým extraktom a všetko ešte raz vyšľahajte.
Krém vložte do misky so sušienkami a lyžicou ho pekne rozotrite, aby bol povrch krému mäkký a hladký.
Vložte na 1 hodinu do chladničky.
Čokoládová poleva: Pripravte si veľkú kocku horkej čokolády.
Nakrájajte ju a pripravte si kocky mliečnej čokolády.
Všetko zmiešajte do oválnej misy a prelejte smotanou.
Rozpustite ju v pare alebo v parnej vode. Rozpustenú čokoládu a smotanu premiešajte metličkou.
Nalejte do formy na krém. Otočte formu z každej strany, aby sa krém rozlial po všetkých stranách.
Vložte na 1 hodinu do chladničky.
Po jednej hodine vyberte zákusok z chladničky, vyberte ho z formy a posypte kúskami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
https://youtu.be/2rN0fHIuKLs