V časoch minulých bola čokoláda skutočnou lahôdkou.
Ťažko to však nazvať čokoládou, pretože väčšina z nás si „pochutnávala“ na produktoch podobných čokoláde.
V tomto konkrétnom období boli vynájdené recepty, ktoré mali kompenzovať náš nedostatok – jedným z nich bol koláč z ryžových burizónov.
Jedinečný recept na mimoriadne chutný burizónový dezert z portálu pysznosci.
Nič nechutilo tak dobre ako teplá čokoláda alebo „čokoládová“ torta s kakaovou polevou.
Doba sa zmenila a v každom obchode dnes nájdete desiatky sladkostí v každej príchuti.
Niektoré jedlá dnes zažívajú renesanciu.
Jedným z nich je aj koláč z ryžových burizónov.
Dezert nevyžaduje pečenie – pripravíte ho behom chvíľky.
Pamätáte sa na burizóny?
Len asi pred tuctom rokov sme ich jedli s chuťou.
Dnes sa zdá, že je to zabudnutý relikt minulosti.
Stále si ich môžete kúpiť v mnohých obchodoch, ale tento produkt sa predáva len veľmi zriedka.
Naše mamy ich používali na prípravu mnohých dezertov – jedným z nich bol koláč z ryžových burizónov.
Burizóny boli zmiešané s rozpustenou čokoládou alebo dlho vareným kondenzovaným mliekom.
Pre mnohých z nás je to spomienka na bezstarostné detstvo.
Tento dezert nevyžaduje pečenie ani špeciálnu prípravu.
Suroviny nájdeme v každom dobre zásobenom obchode s potravinami.
Pripravte si úžasný burizónový koláč podľa nášho receptu.
Nevyžaduje pečenie a keď ho zalejete rozpustenou čokoládou, chuťou trochu pripomína „kinder country“.
Podľa nižšie uvedeného receptu zistíte, ako tento dezert pripraviť.
Na koláč z ryžových burizónov potrebujeme:
100 g burizónov
500 g vareného kondenzovaného mlieka
300 g masla
1/2 pohára mlieka
1/3 šálky kryštálového cukru
2 šálky sušeného mlieka
Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme cukor.
Privedieme do varu a potom vypneme oheň.
Do vysokej misky pridáme balenie masla.
Maslo zmiešame s vychladnutým sladkým mliekom.
Keď sa zmes spojí, po lyžiciach pridávame sušené mlieko.
V hrnci rozpustíme zvyšok masla.
Keď sa stane tekutým, pridáme kondenzované mlieko.
Všetko miešame, kým sa zmes nestane polotekutou.
Nakoniec pridáme burizóny a poriadne premiešame.
Burizónovú hmotu rozdelíme na dve rovnaké časti.
Prvú časť položíme na spodok formy.
Natrieme mliečny krém, prikryjeme zvyškom burizónovej hmoty a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Pred servírovaním nakrájame dezert na kocky.
Prajeme vám dobrú chuť!