plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chuť TOTHO dezertu mi naplnila srdce: Veľmi chutný a rýchly recept na nepečený arašidový zákusok!

Rýchly recept na chutný nepečený koláčik, ktorého chuť si vás okamžite získa.

Kombinácia sušienok, krému a čokolády je v tomto prípade dokonalá.

 

 

Jednoduchý recept na dokonalý čokoládový koláčik z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.

Potrebujeme:

1 vajce

štipku soli

50 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

20 g hladkej múky

 

 

20 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

50-60 g masla

300 g čokoládových sušienok

180 g mliečnej čokolády

90 g smotany na šľahanie

90 g mletých arašidov

Postup:

Do rajnice rozbijeme vajce.

Pridáme štipku soli.

Potom pridáme cukor.

 

 

Pridáme vanilkový cukor.

Nasypeme múku.

Nakoniec pridáme škrob.

Metličkou vymiešame do hladka.

Postupne po častiach pridávame mlieko a miešame.

Rajnicu preložíme na sporák.

 

 

Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Keď krém zhustne, pridáme maslo.

Miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Na dno sklenenej formy naukladáme sušienky.

Na sušienky nalejeme tretinu krému a rozotrieme po celej ploche.

Naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

 

 

Rozotrieme krém.

Celý proces ešte raz zopakujeme.

Do misky nalámeme čokoládu.

 

 

Nalejeme horúcu smotanu.

Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Pridáme mleté arašidy.

 

 

Čokoládovú zmes nalejeme na vrch dezertu.

Špachtľou rozotrieme.

Vložíme do chladničky do úplného stuhnutia.

 

 

Po stuhnutí polevy môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes