NESQUIK torta: Neuveriteľne krémová a lahodná maškrta – doma vás za tento dezert budú nosiť na rukách!

Túto krémovú tortu si okamžite obľúbite.

Je nesmierne lahodná a jednoduchá na prípravu.

Keď ju dáte na stôl, zmizne rýchlosťou blesku!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu napadovy.blog.

Potrebujeme:

Na čokoládový plát:

5 bielkov

5 PL kryštálového cukru

1 balíček čokoládového pudingu

Na vanilkový plát:

5 bielkov

5 PL kryštálového cukru

1 balíček vanilkového pudingu

Na tretí plát:

5 bielkov

5 PL kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

Na krém:

15 žĺtkov

10 PL kryštálového cukru

10 PL hladkej múky

800 ml mlieka

200 g masla

400 g kakaa

300 ml šľahačkovej smotany

Iné:

300 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Pláty si pripravíme jeden po druhom.

Bielky vyšľaháme do peny, pričom postupne zašľaháme cukor.

Potom zapracujeme pri každom pláte iný pudingový prášok a do posledného plátu škrob.

 

 

 

 

 

 

 

Navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pláty pečieme samostatne jeden po druhom v predhriatej rúre.

Pečieme pri teplote 180 °C, každý po dobu 15 – 20 minút.

Pláty necháme vychladnúť.

Do misky si nalejeme trochu mlieka, primiešame žĺtky, cukor, múku a túto zmes nalejeme do hrnca so zvyšným mliekom.

Varíme, kým krém nezhustne. 

 

 

Vmiešame kakaový prášok, dobre vymiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

Po vychladnutí zašľaháme zmäknuté maslo kým nezískame napenený krém.

Samostatne si vyšľaháme jednu, aj druhú šľahačkovú smotanu do hustej šľahačky.

 

 

Nakoniec stačí už len zostaviť dezert – položíme si čokoládový plát, natrieme ho polovicou krému, polovicou prvej šľahačky a následne priklopíme vanilkovým plátom.

Navrstvíme zvyšný krém, druhú polovicu šľahačky a priklopíme tretím plátom.

Celý dezert potom natrieme zvyšnou šľahačkou a odložíme na pár hodín do chladničky.

 

 

 

 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie