Dnes máme pre vás skvelý recept na vynikajúci kokosový krém, ktorý sa hodí do rôznych dezertov, rolád, ale aj do vianočného pečiva.
Krém viete skutočne jednoducho pripraviť a chutí naozaj úžasne.
Navyše, výbornou správou je, že krém je úplne bez vajec, dlho vydrží a z jedného základu môžete vyrobiť veľa variácií podľa prísad, ktoré použijete.
Napríklad pridajte kakao, mleté vlašské orechy, kvapku rumovej arómy, prípadne mandľovú arómu.
Môžeme vás ubezpečiť, že všetky variácie chutia famózne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
25 dkg masla alebo margarínu
10 dkg strúhaného kokosu
3 PL kryštálového cukru
15 – 20 dkg práškového cukru
1,5 balenia vanilkového pudingového prášku
7 dl mlieka
Postup:
Pudingový prášok si najskôr zmiešame s 2 dl mlieka.
A zmiešame aj s 3 lyžicami cukru.
Zvyšných 5 deci mlieka privedieme v hrnci do varu.
Pridáme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.
Keď ho odstavíme zo sporáka, pridáme nastrúhaný kokos a necháme vychladnúť.
Následne miešame, kým nebude krém hladký.
Pomocou ručného šľahača si vyšľaháme maslo, zašľaháme aj cukor.
Po lyžičkách zapracujeme vychladnutý puding.
Príprava vám zaberie len pár minút a vznikne veľmi lahodný kokosový krém do dezertov, rolád, či iných sladkých dobrôt.
krém perfektne využijete aj počas vianočných sviatkov, je vynikajúci ako náplň do krehkého pečiva, ale aj na ozdobu vašich obľúbených vianočných koláčikov.
Prajeme dobrú chuť!