Chcem sa podeliť s týmto receptom, najlepšie langoše, aké poznám.
Recept mám od pani Martinky – už pred rokmi som ich ochutnala na jarmoku a konečne si ich môžem aj spraviť doma.
Tajomstvo je v kyslej smotane.
Vďaka nej je cesto neskutočne lahodné a jemné
Potrebujeme:
1 kg polohrubej múky
1/2 l mlieka
250 ml kyslej smotany
5 dkg droždia
štipka cukru
1 lyžička sódy bicarbóny
soľ
Na vrch:
Tatárska omáčka
Majonéza
Kyslá smotana
Cesnak
Kečup
Strúhaný syr
Postup:
Do múky si dáme všetky prísady:
smotanu, štipku cukru, trocha soli, malú lyžičku sódy.
V troche teplého mlieka si rozdrobíme droždie.
Vlejeme do múky, prilejeme aj zvyšné mlieko.
Z prísad si vymiesime cesto.
Dáme ho na 60 min do chladničky.
Po hodine môžeme robiť langoše.
Z cesta si vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme.
Zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.
Môžeme použiť aj o týždeň.
Bochníčky necháme ešte nakysnúť asi 20 min.
Potom prstami roztiahneme na placku.
Pečieme v dostatočnom množstve oleja(musia plávať).
Potierame cesnakom rozotretým so soľou a troškou vody,tatárskou,syrom alebo kečupom.
Sú naozaj fantastické.
Prajeme vám dobú chuť! :-)
Miška T.