plny-hrniec_transparent_negativ.png

Maslové rožky ako dych – z 1 vajíčka plný plech: Recept z hrnčeka, vyjde vás na pár centov a výsledok je na nezaplatenie!

Vynikajúce a úplne jednoduché maslové rožteky podľa Wasafat Lalla Fatima, ktoré krásne vyzerajú a chutia absolútne famózne.

Vynikajúce a úplne jednoduché maslové rožteky podľa Wasafat Lalla Fatima, ktoré krásne vyzerajú a chutia absolútne famózne.

 

Potrebujeme:

1 hrnček teplého mlieka (1 hrnček = 200 ml)

1/4 hrnčeka oleja (50 ml oleja)

1 vajce

1 lyžica kr. cukru

1 lyžička soli

cca 3 hrnčeky hladkej múky preosiatej múky (múku pridávajte postupne, sami uvidíte, koľko budete potrebovať)

1 bal. sušeného droždia

Na potretie:

 

 

1 žĺtok

Ďalej:

Zmäknuté maslo

Postup:

 

Wasafat Lalla Fatima/youtube

 

Mlieko zmiešame s olejom, vajíčkom, cukrom a soľou – zamiešame metličkou.

Do zmesi pridáme múku, sušené droždie a rukami zamiesime cesto.

Múku pridávame podľa potreby tak, aby nám vzniklo jednotné vláčne cesto.

Začnite 1 hrnčekom múky a postupne pridávajte ďalšiu múku podľa potreby.

 

Wasafat Lalla Fatima/youtube

 

Takto by malo vyzerať vypracované cesto.

Teraz ho necháme podkysnúť, aby narástlo.

Na teplom mieste postačí pol hodinka.

 

Wasafat Lalla Fatima/youtube

 

Cesto potom na pracovnej doske krátko premiesime.

 

Wasafat Lalla Fatima/youtube

 

Cesto rozdelíme na 2 časti (prípadne môžete nechať len jednu časť, mne sa ale takto s cesto lepšie pracuje).

Každú rozvaľkáme na placku a potom radielkom rozdelíme na trojuholníčky.

 

 

Potrieme maslom a na kraj môžeme uložiť náplň podľa chuti -napríklad tvaroh, čokoládu….

Stočíme do tvaru rožteka.

 

 

Rožky uložíme na plech vymastený maslom.

Prikryjeme utierkou a necháme ešte podrásť, kým sa nám nahreje rúra.

 

 

Potrieme žĺtkom a dáme piecť.

Pri teplote 180 stupňov pečieme dozlatista. Rožky sú nádherne mäkučké a vláčne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes