plny-hrniec_transparent_negativ.png

Upiekla som makovo-višňový závin, ktorý ani minútu NEKYSNE: Málokto pozná toto tajomstvo – z kysnutého už nepečiem!

Tento recept je naozaj fantastický a viete ho pripraviť aj o polnoci.

Závin chutí ako z kysnutého cesto, ale je pritom úplne bez kysnutia.

 

 

Naplniť ho môžete čím len chcete, nám najviac chutí s makovo-višňovou náplňou.

Fantastický recept na makovo-višňový závin, ktorý pripravíte úplne jednoducho a rýchlo

Potrebujeme:

Cesto:

300 g hladká múka

1 ks vajce

10 g maslo

1 KL ocot

200 ml voda

1 štipka soľ

Plnka:

100 ml mlieko

250 g mletý mak

2 PL práškový cukor

1 štipka mletá škorica

1 hrnček višne

Na potretie:

3 PL maslo

Postup:

V miske zmiešame múku so štipkou soli.

 

 

Vo vlažnej vode rozmiešame vajíčko, ocot a rozpustené maslo.

Obe zmesi spolu premiešame.

Vymiešame hladké nelepivé cesto.

 

 

Rozdelíme ho na dve časti.

Teraz si pripravíme plnku:

 

 

V hrnci zohrejeme mlieko s cukrom.

Pridáme mak, višne a mletú škoricu.

 

 

Zmes odstavíme z ohňa.

Necháme trochu vychladnúť.

 

 

Rozvaľkáme obe časti cesta natenko na pomúčenej doske.

Potrieme ich lyžicou masla.

A naplníme makovou plnkou.

 

 

Závin zvinieme.

Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

 

 

Záviny necháme vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes