plny-hrniec_transparent_negativ.png

LEGENDÁRNE makové-žĺtkové rezy: Majú ultra krehké cesto a chutia úplne fantasticky!

Vynikajúci zákusok nielen na slávnostný stôl.

U nás je dokonca ešte populárnejší ako klasické orechové-žĺtkové rezy.

 

 

Určite skúste toto vylepšenie s makom a nebudete ľutovať.

Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledkom je fantasticky chutný zákusok s jemnou polevou.

Potrebujeme:

 

 

Cesto:

6 ks bielok

200 g práškový cukor

1 bal. maslo

200 g polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

200 g mletý mak

150 ml mlieko

Poleva:

6 ks žĺtok

250 g práškový cukor

Postup:

 

 

Bielky vyšľaháme do tuhej peny.

V druhej miske vyšľaháme maslo (môžete použiť aj heru) s práškovým cukrom do peny.

Postupne pridáme mlieko.

 

 

Pridáme aj vyšľahanú bielkovú penu.

Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom.

Premiešame.

 

 

A navrstvíme na veľký plech s papierom na pečenie.

Pekne uhladíme.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

 

 

Keď je zlatý povrch, vyberáme.

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a túto polevu nalejeme na ešte horúci koláč.

Ja dávam polevu hneď po vybratí cesta z rúry.

 

 

Pekne uhladíme a necháme koláč vychladnúť.

Chladnutím poleva zaschne.

 

 

Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes