Vynikajúci zákusok nielen na slávnostný stôl.
U nás je dokonca ešte populárnejší ako klasické orechové-žĺtkové rezy.
Určite skúste toto vylepšenie s makom a nebudete ľutovať.
Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledkom je fantasticky chutný zákusok s jemnou polevou.
Potrebujeme:
Cesto:
6 ks bielok
200 g práškový cukor
1 bal. maslo
200 g polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
200 g mletý mak
150 ml mlieko
Poleva:
6 ks žĺtok
250 g práškový cukor
Postup:
Bielky vyšľaháme do tuhej peny.
V druhej miske vyšľaháme maslo (môžete použiť aj heru) s práškovým cukrom do peny.
Postupne pridáme mlieko.
Pridáme aj vyšľahanú bielkovú penu.
Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom.
Premiešame.
A navrstvíme na veľký plech s papierom na pečenie.
Pekne uhladíme.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Keď je zlatý povrch, vyberáme.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a túto polevu nalejeme na ešte horúci koláč.
Ja dávam polevu hneď po vybratí cesta z rúry.
Pekne uhladíme a necháme koláč vychladnúť.
Chladnutím poleva zaschne.
Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)