Pripravte si doma jemný, nadýchaný makový koláč z pár ingrediencií.
Naše deti mak zbožňujú, takže keď príde čas na pečenie, voľba väčšinou padne na túto úžasnú makovú delikatesu.
Fantastický recept na jemný makový koláč z youtube kanála Kuhanje je zabavno.
Potrebujeme:
5 žĺtkov
125 g práškového cukru
100 g hladkej múky
100 g maku
125 g masla
500 ml mlieka
5 bielkov
štipku soli
Na posypanie:
práškový cukor alebo čokoládu
Postup:
Do hlbokej misy pridáme žĺtky.
Pridáme cukor a vyšľaháme krém svetlej farby.
Do zmesi pridáme múku.
Ďalej pridáme mak a rozpustené maslo.
Nalejeme mlieko a mixérom dobre premiešame.
Do hlbokej misy pridáme bielky.
Pridáme štipku soli a šľaháme do tuha.
Potom pridáme makovú zmes a metličkou dôkladne zamiešame.
Formu na pečenie vystelieme, vymastíme maslom a nalejeme zmes.
Formu vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 160°C.
Po upečení necháme dezert vychladnúť.
Potom odstránime formu, papier, vrch posypeme cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: