Gulášová polievka je jedným z najuniverzálnejších receptov.
Skvele sa hodí na večeru, ale aj ako sviatočné jedlo alebo sýty pokrm na významných oslavách.
Recept na gulášovú polievku je jednoduchý, no vďaka jednému triku bude chutiť výborne.
Nenáročný recept na najlepšiu gulášovú polievku z portálu haps.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa (odporúčame pliecko alebo krkovičku)
500 g hovädzieho mäsa (najlepšie mierne prerastené plece)
300 g húb
3 červené papriky
2 l vývaru
2 malé mrkvy
1 plechovku paradajok alebo 1 šálku paradajkového pretlaku
2-3 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
nové korenie
1 PL mletej papriky
1/2 ČL štipľavej papriky
1 ČL granulovaného cesnaku
štipku sušeného oregana
1 PL masti
bobkové listy
Postup:
Mäso nakrájame na kocky.
Pridáme mletú papriku, čili a cesnak.
Všetko spolu zmiešame a vložíme na hodinu do chladničky.
Papriku prekrojíme pozdĺžne na polovicu a odstránime jadierka.
Potom vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme, kým nie je šupka viditeľne spálená.
Potom papriku vyberieme, odstránime šupku a dužinu nakrájame na pásiky.
Pripravíme si veľký hrniec, najlepšie s hrubým dnom.
V hrnci zohrejeme masť.
Potom pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán na prudkom ohni, kým sa nezataví.
Potom pridáme nakrájané huby a znížime teplotu.
Keď huby zmäknú, pridáme mrkvu.
Do hrnca prilejeme vývar alebo bujón.
Pridáme bobkové listy, nové korenie a dusíme asi 40 minút.
Po uplynutí tejto doby pridáme papriku, paradajky a prelisovaný cesnak.
Varíme ďalších 20 minút.
Keď je mäso mäkké, polievku dochutíme korením podľa chuti.
Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Servírujeme s chlebom.
Prajeme vám dobrú chuť!