plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lesný príbeh: Najlepšia ovocná torta, z ktorej sa vám podlomia kolená!

Tento jednoduchý recept s bohatou chuťou je tou správnou voľbou pre šťavnaté ľahké pohostenie, ktoré bude vaša rodina jednoducho zbožňovať.

 

 

Neváhajte si pripraviť túto dobrotu ako slávnostné pohostenie, alebo len-tak ku kávičke.

Nadýchané cesto, ovocná plnka a krémová pena vás uročite opantá.

Za nás je toto spojenie chutí dokonale lahodné, prirpavte sa, že jeden kúsok nikomu nebude stačiť!

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

 

 

3 lyžice cukru

3 lyžice mlieka

3 lyžice oleja

1 vanilkový cukor

3 plné lyžice hladkej múky

1/2 lyžičky prášku do pečiva

Na náplň:

300 g lesné ovocie mrazené

 

 

120-150 g cukru

1 puding 40 s príchuťou jahôd, malín alebo vanilky

250 ml vody

Ďalej:

120g šľahačky v prášku

 

 

mlieko podľa návodu  240 ml

trocha čokolády na ozdobu

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny.

Potom pridáme olej, mlieko, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva.

 

 

Pokračujte v šľahaní.

Plech 24×22 cm vyložte papierom na pečenie a nalejte zmes.

Pečieme na 180 ° C asi 12-15 minút.

Skontrolujte špáradlom.

K ovociu pridajte cukor a vodu (150 ml).

 

 

Ovocie priveďte do varu a následne varte ďalšie 2 minúty.

Vo zvyšnej vode (100 ml) rozpustite puding.

Potom pridajte puding a varte do zhustnutia.

 

 

Odstavte z ohňa a nechajte 10-15 minút vychladnúť.

Nalejte na koláč a nechajte úplne vychladnúť, aby stuhol.

Ušľahajte šľahačku podľa návodu a položte ju na tortu.

 

 

Ozdobte čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes