Fantastický dezert na nedeľu – tortu Karamelku milujú malí aj veľkí.
Potrebujeme:
500 g sušeného mlieka
5 lyžíc kakaa
250 g mäkkého masla
250 ml vody
6 lyžíc cukru
400-500 g sušienok
Postup:
Sušené mlieko zmiešame s kakaom a nastrúhaným maslom.
Cukor zmiešame s vodou a preložíme na plameň a zahrievame, ale nevaríme. Keď zmes ochladne vmiešame do sypkých prísad a vymiešame jednotný krém. Krém získa vďaka sušenému mlieka a cukrovému sirupu karamelovú chuť.
Na dno malej zapekacej misy navrstvíme sušienky a zalejeme polovicou krému. Uložíme ďalšie sušienky a zvyšný krém. Nakoniec uložíme posledné sušienky a dáme stuhnúť do chaldničky. Ako polevu použijeme karamelové salko, alebo si uvaríme karamelový puding a zalejeme sušienky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)