Ak chcete pripraviť slávnostný obed, ktorý nielen dobre chutí, ale aj vyzerá, stavte na tento recept.
Takto pripravená bravčová panenka ohúri hostí, aj vašu rodinu.
Originálne jedlo, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Postupujte podľa YouTube kanála Dorfrezepte.
Potrebujeme:
bravčovú panenku
soľ
čierne mleté korenie
slanina v plátkoch
rastlinný olej
1 PL masla
cesnak
3 vetvičky rozmarínu
kečup
1 baklažán
2 PL kukuričného škrobu
2 paradajky
2 PL sladkokyslej omáčky
šalátový syr
Postup:
Bravčovú panenku si prekrojte pozdĺžne na dva kusy.
Následne každý kus narežte ešte na 3 približne rovnaké kusy.
Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Korenie a soľ dobre votrite rukami do mäsa.
Na každý kus mäsa teraz položíme plátok slaniny.
Konce spojte a zaistite špagátom. Teraz prepletajte všetky tri kusy ako vrkoč.
Aj na druhom konci zaistite koniec špagátom.
To isté urobte aj so zvyšnými kúskami mäsa.
Na panvicu si dajte olej, potom pridajte trochu masla a nechajte dobre zohriať.
Cesnakovú hlavičku prekrojte na polovicu a položte na panvicu s olejom a maslom.
Na panvicu pridajte aj vetvičky rozmarínu.
Opekajte asi 2 minúty.
Následne uložte na panvicu panenku.
Opekajte z oboch strán do zlatohneda.
Potom položte do pekáča, polejte výpekom, vložte cesnak a potrite kečupom.
Pekáč prikryte alobalom a vložte do rúry.
Pečte pri teplote 180 °C asi 20 – 25 minút.
Medzitým si umyjeme a osušíme baklažán, ktorý nakrájame na menšie kocky a vložíme do misy.
Osolíme ho, premiešame a necháme 10 minút stáť.
K baklažánu pridáme kukuričný škrob a dôkladne premiešame.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a pridáme baklažánové kocky, ktoré osmažíme do zlatista.
Položte ho na kuchynskú utierku, ktorá vsiakne prebytočnú mastnotu.
Paradajky nakrájajte na kocky a vložte ich do misy.
Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a kúsky baklažánu.
Nakoniec polejte 2 lyžicami sladkokyslej omáčky.
Môžete servírovať spolu s kúskami šalátového syra.
Teraz už stačí len naložiť na tanier spolu s pripravenou panenkou.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!