Výborný hrnčekový koláčik z broskýň, ktorý si zamiluje celá rodina.
Potrebujeme:
2,5 šálky múky (alebo viac, ak je cesto stále lepivé)
250 g masla
200 g vanilkového tvarohu
2/3 šálky práškového cukru
2 polievkové lyžice cukru + 1 lyžicu vanilkového cukru
Krém:
2 smotanové / vanilkové pudingy
3 poháre mlieka
5-6 polievkových lyžíc cukru
Broskyňe rozdelené na polovice: Môžete použiť broskyňe čerstvé alebo z konzervy
(forma cca 23×33 cm)
Postup:
Na cesto zmiešame všetky uvedené prísady – ak bude príliš lepivé, pridáme viac múky.
Rozdeľte cesto na polovicu, jednu časť zabaľte do fólie a vložte do chladničky. Druhú časť na pomúčenej doske rozvaľkajte a navrstvite na plech vystlaný papierom na pečenie (na plechu ho môžeme upraviť a ponaťahovať rukami). Cesto popicháme vidličkou a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200 stupňov 10-12 minút.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Na dno predpečeného koláča nalejte horúci puding.
Broskyne nakrájané na polovice položte na puding.
Vyberte druhú časť cesta z chladničky, na pomúčenom povrchu rozvaľkajte,vložte do rúry predhriatej na 190 ° C a pečte, kým vrchná časť nie je hnedá (asi 40 minút, a ak dno nebolo predtým upečené, asi 60 minút).
prajeme vám dobrú chuť! :-)