Milovníci kávy, pozor! Máme pre vás dvojité potešenie v podobe úžasného dezertu s kávou.
Bleskový dezert, ktorý vás zaskočí svojou rozmanitosťou a nevšednou chuťou.
Vynikajúci krémovo-sušienkový dezert podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
150 ml kávy
200 g maslových sušienok
500 ml mlieka
Na krém:
2 vajcia
200 g kryštálového cukru
1 vrecko pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
100 ml mlieka
150 g masla
200 g šľahačky
50 g instantnej kávy
100 ml vody
Na polevu:
150 g čokolády
Postup:
Na začiatku namočíme sušienky do kávy.
Poukladáme ich na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Do misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor, pudingový prášok, mlieko.
Všetko spolu vyšľaháme metličkou.
Zmes vylejeme do hrnca s mliekom na sporáku, za tepla metličkou vyšľaháme na hustý krém.
Necháme 30 minút odstáť.
Do vychladnutého krému mixérom zašľaháme zmäknuté maslo.
Potom do krému pridáme šľahačku.
Mixérom rozšľaháme.
Krém si rozdelíme do troch rovnakých misiek.
Do malej misky s vodou nasypeme instantnú kávu a miešame, kým sa káva neroztopí.
Potom kávu nalejeme do jednej z misiek a metličkou dobre zamiešame.
Do formy so sušienkami nalejeme bledý krém a rozotrieme ho rovnomerne po celej ploche.
Potom naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Nanesieme kávový krém, rozotrieme a zarovnáme.
Poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok, nalejeme krém.
Dôkladne zarovnáme a uložíme na hodinu do chladničky.
Na záver polejeme vrch roztopenou čokoládou, nakláňaním do strán ju urovnáme.
Vložíme na 30 minút do chladničky.
Po vychladnutí môžeme krémovú dobrotu servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: