plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové karé dávam rovno na STRÚHANÉ zemiaky a robím pochúťku o ktorej sa vám ani nesnívalo: Lepšie, ako rezeň!

Výborný recept z domácej kuchárky.

 

 

Zemiaky a mäso v tomto prevedení získajú úplne nový šmrnc.

Ak chcete skúsiť niečo špeciálne a niečo veľmi chutné, radím vám tento recept.

Recept sme našli na kanáli Lecker Schnell.

 

 

Potrebujeme:

6 stredne veľkých zemiakov

6 mäsových plátkov z bravčového karé

Soľ

Korenie podľa chuti

3 vajcia

Cibuľa

2 lyžice hladkej múky

2 vajcia

80 g syra

Na podávanie:

 

 

Zeleň nakrájanú nadrobno

Prílohu podľa vašej chuti

Postup:

6 stredne veľkých zemiakov očistíme.

 

 

Na hrubom strúhadle nastrúhame.

Zalejeme studenou vodou a necháme 5 minút stáť.

Následne scedíme a vodu vyžmýkame.

 

 

Mäso nakrájame na 6 hrubších plátkov.

Pod fóliou zľahka naklepeme a posypeme soľou a korením.

K zemiakovej hmote pridáme 3 vajíčka.

 

 

Cibuľu očistíme, nastrúhame na strúhadle a pridáme k zemiakovej hmote.

Pridáme aj múku, osolíme, okoreníme a zamiešame.

V samostatnej miske rozšľaháme 2 vajíčka.

 

 

Na panvici si zahrejeme trochu oleja.

Dávkujeme zemiakovú hmotu do tvaru placky.

Na zemiaky uložíme plátok mäsa, ktorý sme si obalili vo vajíčku.

 

 

Zakryjeme zemiakovou hmotou a  opečieme z oboch strán dozlatista.

Preložíme na plech vyložený papierom a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch 20-25 minút.

Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Po uplynutí uvedenej doby vyberieme plech z rúry a posypeme syrom.

Dáme piecť na 200°C ešte na 5-7 minút.

 

 

Podávame posypané nakrájaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes