Vynikajúca ako predjedlo, alebo syrová chuťovka k čerstvému pečivu. Okrem vynikajúcej chuti poteší aj oko. Je vynikajúcou voľbou napríklad na sviatočný stôl.
Potrebujeme:
250 g toastového syra alebo tvrdého syra nakrájaného na tenké plátky
Na náplň:
150 g šunky strúhanej alebo nakrájanej nadrobno
150 g kyselých uhoriek nakrájaných nadrobno
250 g tvrdého syra nastrúhaného najemno
200 ml kyslej smotany
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Najskôr si pripravíme náplň. Je to veľmi jednoduché, stačí v miske zmiešať všetky prísady.
Rúru nastavíme na 100 stupňov.
Plech na pečenie vymastíme olejom a uložíme na dno plátky syra tak, aby sa čiastočne prekrývali. Potom prikryjeme alobalom a vložíme do rúry.
Vložíme na 10 minút do rúry. Potom pomocou noža opatrne odstránime syr zo dna plechu. Ak sa syr na niektorých vrstvách roztrhne, tieto jednoducho spojíme a dobre pritlačíme.
Potom na syrový základ navrstvíme rovnomerne náplň a pevne zrolujeme. Roládu zabalíme do fólie a minimálne na 2 hodiny vložíme do chladničky. Servírujeme ako klasickú roládu nakrájanú na plátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: casadevainilla