plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už nikdy nepečte iný jablkový koláč! Tento recept je jednoducho geniálny!

Už dávno ste nepiekli tak geniálny ovocný dezert!

Už vás nebavia nudné jablkové koláče? Náš jablkový koláč je šťavnatý, nadýchaný a plný aromatických jabĺk.

 

 

Každý kúsok z neho vás prenesie do sveta plného lahodných chutí a pohodlia.

Vynikajúci recept na najlahodnejší domáci jablkový koláč z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

180 g masla (3/4 šálky)

300 g viacúčelovej múky (2,5 šálky)

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

50 g práškového cukru (1/2 šálky)

1 vajce

Na plnku:

6 jabĺk

citrónovú šťavu

120 g masla (1/2 šálky)

150 g práškového cukru (1,25 šálky)

4 vajcia

500 g nízkotučného tvarohu (2 šálky)

200 ml smotany na šľahanie (3/4 šálky)

1/4 ČL vanilkového struku

Na posypanie:

mandľové lupienky

Postup:

Do nádoby od kuchynského robota nasypeme múku.

Pridáme cukor, štipku soli a prášok do pečiva. Ďalej pridáme zmäknuté maslo.

 

 

Nakoniec pridáme vajce a vymiesime hladké cesto.

Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.

Po uplynutí doby rozdelíme cesto na dve časti.

Jednu časť cesta vložíme do formy  vystlanej papierom na pečenie (28 x 18 cm) a rozvaľkáme ho po celej ploche.

Druhú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej podložke.

Rozdelíme na štyri časti, ktorými vystelieme okraje formy.

 

 

Cesto nakoniec poprepichujeme s vidličkou a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 160°C.

Z jabĺk pomocou vykrajovača odstránime jadrovník a ošúpeme.

Jablká vložíme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Potom jablká naukladáme na upečené cesto vo forme.

Do nádoby nasypeme práškový cukor a pridáme zmäknuté maslo.

 

 

Vyšľaháme krém. Počas šľahania pridáme vanilkový struk.

Potom postupne po jednom pridáme vajcia.

Ďalej počas šľahania pridáme tvaroh a smotanu. Krém nalejeme do formy na jablká.

Vrch posypeme mandľovými lupienkami.

 

 

Koláč vložíme do rúry predhriatej na 160°C.

Pečieme 50 minút.

Aby sa koláč pekne sfarbil do zlatista a nepripiekol, 15 minút pred koncom pečenia ho prekryjeme papierom na pečenie.

Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes